Videre til indhold. |


Tilbage til menuen

Kronikerprogrammets nyhedsbrev nr. 8

Mødet mellem sektorer og netværk skaber sammenhæng

En gang imellem arbejder vi lidt på trods og i omvendt rækkefølge. Startskuddet for de 18 projekter er lydt på samme tid, og det uagtet at visse projekter er forudsætningen for, at andre kan lykkes. Men sådan er vilkåret for Kronikerprogrammets tid og økonomi. Til gengæld er det en stor fornøjelse, når det, man har ventet længe på, er ved at ske.

Programmet ser frem til efteråret, hvor Fælles Skolebænk samler medarbejdere fra alle tre sektorer og sætter fokus på, hvordan vi bedst omsætter forløbsprogrammerne til daglig praksis. Vi er også glade for at kunne konstatere, at 40 % af alle praksis i regionen har meldt sig til Facilitatorordningen. Det tværgående kendskab til hinandens opgaver og den praktiserende læges nøglerolle i implementeringen af forløbsprogrammer vil støtte godt op om det kæmpe arbejde, der lægges lokalt i hvert samordningsudvalg på at få forløbsprogrammerne til at folde sig ud i virkeligheden.

Mange steder er anbefalingerne ved at være implementeret – men dér hvor vi virkelig kan rykke noget, er i vores kendskab til hinandens opgaver og i brobygningen på tværs af sektorer. Det er i mødet og samarbejdet mellem sektorer og faggrupper, at vi kan finde guldet. Og det er her, at vores patienter vil kunne mærke forskellen fra før og efter forløbsprogrammerne blev skudt i gang.

I de næste nyhedsbreve vil vi gerne give eksempler på de konkrete projekter lokalt. Send en mail til lone.holm@regionh.dk hvis du vil have din historie med i nyhedsbrevet.

Læs nyhedsbrevet her.


Webredaktør
Dorthe Bødker
Email:R2NQzo.rrUMff5@AkhF0Gr.dk