Videre til indhold. |


Tilbage til menuen

Så er den nye patientportal i luften

Så er der åbnet for gode råd fra patient til patient. Region Hovedstadens nye patientportal, Grib om livet, blev officielt præsenteret ved en premiere i Cinemateket i København den 22. februar.
I 32 web-film fortæller borgere med KOL og type 2 diabetes, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom, ligesom der også gives svar på en række spørgsmål om  de to sygdomme.

Det var formanden for patientudvalget i Region Hovedstaden, Flemming Pless, der foretog den officielle åbning. Han takkede  de borgere, der har været med i filmene.

- Det er rigtig vigtigt, at det er helt almindelige mennesker, der fortæller deres historie. Som story-tellere er i medvirkende til, at vi alle sammen kan få mere at vide om jeres sygdom.  Andre patienter og deres pårørende får på den måde bedre mulighed for at  håndtere deres sygdom. Portalen giver også mulighed for at venner og kollegaer kan høre om sygdommene og derved forstå dem bedre, sagde Flemming Pless.

Grib om livet er en del af Region Hovedstadens kronikerprogram. Portalen bliver senere i år udvidet lignende beretninger om tre andre kroniske sygdomme - demens, lænde- og ryglidelser og hjerte- karsygdomme.

Man finder ved til den nye patientportal ved at klikke på www.gribomlivet.dk. Filmene kan også ses på YouTube. Desuden får portalen også meget snart sin egen Facebook-side.

Kontakt projektleder Lone Holm, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om film og portal, på
Webredaktør
Morten Kierkegaard
Email:V2NQT3.MgU1ff6D88V@SW8ZJ07.dk