Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Administration af EU-projekter

Enheden for Forskning og Innovation (FI) får løbende henvendelser med spørgsmål vedr. administration af EU-finansierede forskningsprojekter. Vi har nu samlet mange af disse spørgsmål i et hæfte til download.
Vi oplever ofte, at der er usikkerhed om, hvordan EU-ansøgninger og -projekter skal håndteres rent administrativt. Det kan f.eks. være, hvordan man registrerer projektet i forbindelse med, at man skal skrive en ansøgning, og mange efterspørger PIC-nummer samt andre administrative oplysninger. Nogle kontakter os i forbindelse med, at EU indkalder til kontraktforhandlinger, når ansøgningen er gået igennem.

Vi har samlet en række nyttige oplysninger om administration af EU-projekter, så du undgår unødvendige administrative problemer. Vi gør opmærksom på, at oplysningerne er 100 % ens for alle i regionen. Hvis du er i tvivl om noget, så kontakt os endelig - vi hjælper gerne.

Download det lille hæfte om administration af EU-finansierede forskningsprojekter som pdf

I hæftet kan du læse om: 
  • Et EU-projekt fra idé til slutrapport 
  • Brug af PIC-nummer 
  • Underskrifter på kontrakter og konsortieaftaler 
  • Konsortieaftale 
  • Projekt- og faglig ansvarlig 
  • Flere Region H. hospitaler i samme EU-projekt 
  • Administration af EU-projekter

Audit certifikat i EU-projekter (certificate on the financial statement).

I FP7-projekter kræves der et audit certifikat hver gang projektudgifterne overstiger 375.000 EUR.

I H2020 kræves der kun ét audit certifikat i slutningen af projektperioden og kun hvis de samlede udgifter overstiger 325.000 EUR.

Region Hovedstaden bruger revisionsfirmaet BDO. Al henvendelse til BDO skal ske gennem Claus Bang fra Center for Økonomi ().

BDO’s sagsbehandlingstid er op til 6 uger. Prisen for revision af et EU-projekt afhænger af det enkelte projekts størrelse og kompleksitet. I et komplekst EU-forskningsprojekt fra Rigshospitalet blev prisen 20.000 DKK (ekskl. moms), hvilket giver en indikation af, i hvilken størrelsesorden prisen for revision af et EU-regnskab vil ligge.