Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Offensiv indsats skal skaffe praktikpladser til regionens unge

10.000 virksomheder i hovedstadsregionen får tilbudt besøg af en praktikkonsulent

Telefonopringningerne fremfor annoncer skal skaffe praktikpladser til regionens unge
Glem alt om reklamekampagner og avisannoncer – hvis man virkelig vil ændre holdninger, skal man sidde ansigt til ansigt med målgruppen. Det er devisen i Region Hovedstadens nye indsats for at skaffe praktikpladser til regionens unge. Professionelle mødebookere ringer i løbet af et halvt år derfor til virksomheder, som tidligere har vist interesse for at få en elev eller lærling, men som ikke har en i dag.

1300 virksomheder har sagt ja tak til besøg
I løbet af de fem måneder som kampagenen har været i gang indtil videre, har knap 1300 virksomheder sagt ja tak til tilbuddet om besøg. Målet er konsulentbesøg i 2000 virksomheder.

Regionen er glad for at kunne skabe kontakten
Formand for Region Hovedstadens Uddannelses- og Forskningsudvalg, Marianne Stendell (S), er glad for, at regionen kan bidrage:

”Det er vigtigt, at regionen går ind og hjælper, hvor vi kan, med at skaffe flere praktikpladser. En masse unge kommer i klemme i uddannelsessystemet, fordi mange virksomheder ikke tør tage elever og lærlinge på grund af den økonomiske usikkerhed. Nu presser vi på, så der bliver skabt kontakt mellem virksomhederne og erhvervsskolerne.”

Konsulentbesøg fører ofte til praktikpladser
Erfaringen viser, at der er gode chancer for, at konsulentbesøgene fører til nye praktikpladser. Virksomhederne er i bund og grund positive over for praktikordningen, når de hører nærmere om den. Problemet er, at der florerer en masse fordomme om, hvad det vil sige, at have elever og lærlinge:

Fordomme om praktikpladser skal aflives
”Med kampagnen håber vi at få aflivet de fordomme, der er i nogle brancher. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at have en elev eller lærling. Tværtimod er der både faglige og økonomiske fordele ved at oprette praktikpladser,” forklarer udviklingschef i Region Hovedstaden, Søren Ring.

Mangel på praktikpladser i hele landet
Lige som resten af landet er hovedstadsregionen ramt af akut mangel på praktikpladser i kølvandet på den økonomiske krise. Derfor bruger Region Hovedstaden i løbet af 2010 to millioner kroner på at hjælpe erhvervsskolerne.

Erhvervsskolerne har efterlyst hjælp til det opsøgende arbejde
Praktikpladskampagnen er blevet til i samarbejde med regionens erhvervsskoler. De har alle efterlyst hjælp til det opsøgende arbejde, fordi de har svært ved at nå ud til alle virksomheder og fortælle om muligheden for at få en elev eller lærling.

Yderligere oplysninger:

  • Marianne Stendell, formand for Uddannelses- og forskningudvalget, tlf. 2341 0157
  • Søren Ring, udviklingschef, Region Hovedstaden, tlf. 4820 5517
  • Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588 

Kontakt:
Hvis du har spørgsmål om kampagnen, så kontakt konsulent Freya Sloth Hansen fra Region Hovedstaden på tlf. 2056 1258 eller frsh@regionh.dk.

Hvis din virksomhed vil have en elev/lærling, så kontakt Nicholas W. Ostenfeld på tlf. 3386 2200 eller e-mail nwo@hrs.dk.  




Webredaktør
Koncern Regional Udvikling
Email:Dig.FOq@6MOXE5C.dk