Videre til indhold. |


Tilbage til menuen

Derfor bygger vi

Byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland er en del af en større regional plan. Målet med planen er højere kvalitet, sammenhæng, lighed, tryghed, hurtigere udredning og behandling for alle patienter.

I 2020 kan vi åbne dørene for et højt specialiseret akuthospital, hvor det er muligt 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen at modtage højt specialiseret diagnosticering og behandling.

Nyt Hospital Nordsjælland bliver så nyt områdehospital for de 312.000 borgere, der udgør patientgrundlaget eller det såkaldte optageområde i Nordsjælland. 
billeder af det kommende hospital.

De internationalt anerkendte arkitekter Herzog & de Meuron kommer til at stå bag Nordsjællands nye akuthospital.

Det schweizisk baserede arkitektfirma er især kendt for det olympiske stadion (Fuglereden) i Beijing og Tate Modern i London. Herzog & de Meuron har designet Nyt Hospital Nordsjælland i samarbejde med det danske arkitektfirma Vilhelm Lauritzen og hospitalet bliver deres første projekt i Skandinavien.


En pavillon i skoven
Det nye hospital samler alle hospitalets funktioner i én organisk bygning, som bliver formet som en firkløver.

Hospitalet kommer til at ligge som en pavillon midt i en skov lidt syd for Hillerød og er både imødekommende og gennemtænkt ned i alle logistiske og kliniske funktioner.

Modsat traditionelle hospitalsmaskiner er arkitekturen holdt i en menneskelig skala og tilpasset det omkringliggende landskab.

På sit højeste sted er hospitalet kun fire etager højt. Designet er fleksibelt og kan tilpasses udviklingen i 2020 såvel som 2050.
Webredaktør
Regionhovedstaden
Email: