Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Fremtidens Rigshospital nu på tegnebrættet

Tre vindere af projektkonkurrencens første fase er nu udpeget og går videre frem mod, at en endelig vinder kan udpeges i foråret 2012.

Konkurrencens første fase
Syv team har konkurreret om udformningen af fremtidens Rigshospital. I konkurrencens første fase, som slutter nu, har opgaven været at beskrive byggeprojektets overordnede idé, arkitektur og æstetik. Dertil kommer funktionalitet, robusthed og fleksibilitet, bæredygtighed og innovation samt totaløkonomi og organisation af projektet.

Byggeriet strækker sig over ca. 76.000 m2 til en samlet pris på 1,85 mia. kr.

Hele landets højt specialiserede hospital
Region Hovedstadens vision for det nye Rigshospital er, at byggeriet skal understøtte Rigshospitalet både som regionens spydspids og som hele landets højt specialiserede hospital, førende inden for forskning og behandling på internationalt niveau.

Arkitektonisk og funktionel udfordring
Integrationen til de nuværende dele af Rigshospitalet og til den vidensbydel med Københavns Universitet, Metropol, boliger og byliv, som hospitalet indgår i, er både en arkitektonisk og funktionel udfordring.
- Vi står i dag med tre meget spændende og forskellige bud på hvordan udbygningen af Rigshospitalet kan løses. Det er fantastisk i dag at have set forskellige bud på, hvor godt det kan blive! Foruden det arkitektoniske er opgaven at skabe et hospital, der skal gøre det både nemmere og bedre for patienterne at blive behandlet – helt i overensstemmelse med Region Hovedstadens Hospitals- og psykiatriplan 2020.  Om få år kan vi måske også tilføje partikelterapi til listen af mulige behandlinger på Rigshospitalet – det tager planlægningen også højde for, siger formand for Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen.

De tre projekter, der går videre
Alle projekterne har været interessante og nyskabende, og efter en grundig bedømmelse kan en enig dommerkomité i dag præsentere de tre projekter, der går videre:

A (team 1): Arkitema K/S og Creo arkitekter A/S med underrådgivere: Alectia A/S, Søren JensenRådgivende Ingeniørfirma A/S, Balslev Rådgivende  Ingeniører A/S og Hospitalitet A/S

B (team 2): Århus Arkitekterne A/S med underrådgivere: 3XN A/S, Grontmij A/S og Nicki og Partner Architekten AG

C (team 3): schmidt Hammer lassen architects, JJW/arcrum arkitekter og Moe & Brødsgaard A/S Rådgivende Ingeniører med underrådgivere: Heinle, Wischer, Gesellschaft fü Generalplanung mbH, HT-Hospitaltechnik, midtconsult A/S, ÅF - Hansen & Henneberg og Hanne Bat Landskab ApS. Konsulent for shl: ArchiMed

- Nu er finalisterne udpeget, og herefter går Rigshospitalets byggeprojekt i forhandling med de udvalgte med henblik på yderligere forbedring af de fremlagte forslag. Der bliver tale om en meget intensiv proces, og den endelige vinder af projektkonkurrencen forventes udpeget ultimo maj 2012. Herefter følger en fase, hvor der skal arbejdes med projekt- og detailtegninger, der skal føre frem til forventet byggestart tidligt i 2013, siger projektdirektør Henrik Eriksen, Rigshospitalet.

Se videoerne fra præsentation af projekterne her


Yderligere oplysninger:

Faktaark
Tidsplanen for byggeriet på Rigshospitalet ser således ud:

Forår 2011
Den 1. februar godkendte Regionsrådet Rigshospitalets byggeprogram, der er en beskrivelse af, hvilke byggerier der ønskes opført, og de krav, der er til byggerierne.

Forår 2012
Vinderne af projektkonkurrencen - dvs. det konsortium, der får til opgave at designe og opføre byggerierne - bliver udpeget.

2013 - 2014
Parkeringshuset, Patienthotellet samt administrationsbygningen opføres og planlægges at stå færdig maj 2014.

2017
Den nye bygning til HovedOrtoCentret og Neurocentret står færdig.

Dommerkomiteen:
Medlem af regionsrådet Birgitte Kjøller Pedersen
Medlem af regionsrådet Karin Dubin
Medlem af regionsrådet Maja Højgaard Nielsen
Medlem af regionsrådet Ellen Thrane
Medlem af regionsrådet Nina Berrig
Medlem af regionsrådet Birgit Tystrup
Fagdommer arkitekt Jan Albrechtsen
Fagdommer arkitekt Lars Juel Thiis
Fagdommer ingeniør Jon Thisted Simonsen

Øvrige deltagende konsortier
Henning Larsen Architects A/S
Totalrådgiver Cowi
Arkitektfirmaet C. F. Møller
Totalrådgiver BDP

Webredaktør
Kristian Hargreave
Email:DiguTLIZGrp1@5NY7bRD.dk