Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
29-04-2011

Web-tv: Livlig debat om ny hospitals- og psykiatriplan

Der var både spørgelyst og nysgerrighed til stede på Bispebjerg Hospital, da en række borgere diskuterede Hospitals- og Psykiatriplan 2020.
 
Stor spørgelyst
Det var ikke nødvendigt for ordstyrer Trine Sick at hive spørgsmålene ud af de omkring 50 mennesker, der tilbragte en onsdag aften på Bispebjerg Hospital.
For spørgelysten var stor blandt deltagerne ved borgermødet onsdag den 27. april om Region Hovedstadens nye Hospitals- og Psykiatriplan 2020, som i øjeblikket er i høring.

Handlede primært om den centrale del af regionen
Borgermødet på Bispebjerg Hospital handlede primært om den centrale del af regionen kaldet planlægningsområde Byen og dermed konsekvensen for borgerne i det meste af København og på Frederiksberg.
Så spørgsmål og svar om Frederiksberg Hospitals skæbne, om parkering på Rigshospitalet og handicappedes forhold i den nye plan fløj gennem luften i auditoriet på Bispebjerg Hospital.

Hurtigere og nemmere adgang døgnet rundt
Essensen af Hospitals- og Psykiatriplan 2020 er endnu bedre hjælp i telefonen, når skaden er sket, eller vi bliver syge. Hurtigere og nemmere adgang til eksperterne på hospitalet døgnet rundt. Mere ambulant behandling og flere enestuer for de psykiatriske patienter.

En-sengs-stuer til alle
På borgermødet fortalte vicedirektør Claes Brylle Hallqvist om nybyggeriet på Bispebjerg Hospital til næsten fire milliarder kroner.
- Vi skal have en-sengs-stuer til alle, og et moderne hospital med respekt for de fredede bygninger på området, siger Claes Bryll Hallqvist.

Nabo til Bispebjerg Hospital
En af de fremmødte på borgermødet var Hanne Klingemann Slotsvik fra Nordvest, og netop nybyggeriet var årsagen til, at hun kom:
- Jeg er nærmeste nabo til byggeriet, og den måde det vil påvirke min hverdag på, er jeg meget interesseret i, siger Hanne Klingemann Slotsvik.

Ny nordfløj på Rigshospitalet
På borgermødet fortalte projektdirektør Henrik Eriksen også om det kommende byggeprojekt på Rigshospitalet, bl.a. med en helt ny Nordfløj og et parkeringshus til 650 biler.
- Vi skal fortsat være det førende hospital i landet. Vi skal give patientbehandling og arbejdsgange et løft, skabe flere åndehuller og plads til mere højteknologisk udstyr, siger Henrik Eriksen.

Psykiatri på Bispebjerg Hospital
Også i psykiatrien skal der bygges nyt, og Psykiatrisk Center København samles på Bispebjerg Hospital med en ny stor akutmodtagelse.
- På sigt skal vi have moderne enestuer til alle. Behandlingen i psykiatrien skal være mere individuel, intensiv og ambulant, siger Martin Lund, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Realistiske modeller ud fra økonomiske forudsætninger
Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) er stolt af Hospitals- og Psykiatriplan 2020.
- Det er en meget stor styrke, at vi arbejder med realistiske modeller ud fra de økonomiske forudsætninger. Det her er ikke luftkasteller, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Borgermøder og skriftlige kommentarer
Region Hovedstaden har inviteret til fire borgermøder, inden høringsfristen for Hospitals- og Psykiatriplan 2020 udløber den 13. maj.

Møderne varer to timer fra kl. 19.00 - 21.00 og de næste to finder sted:

Det er også muligt at komme med kommentarer på mailadressen hospitalsplan@regionh.dk

Hospitals- og Psykiatriplan 2020 skal endeligt vedtages på Regionsrådsmødet den 21. juni 2011.

For yderligere information:

  • Vibeke Storm Rasmussen (S) - telefon 43 64 25 21
  • Vicedirektør Claes Brylle Hallqvist – telefon 35 31 28 38
  • Projektdirektør Henrik Eriksen – telefon 35 45 54 79
  • Direktør for Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund – mobil 29 45 46 66
    • Pressevagten i Region Hovedstaden – mobil 70 20 95 88