Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
28-06-2012

Nye rammer til Dansk Hovedpinecenter et skridt nærmere

Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital udvider.
Bedre fysiske rammer
Politikerne i Region Hovedstaden har bevilget to millioner kr. til at forberede et byggeprojekt, der skal give mere plads til flere patienter, bedre fysiske rammer og bringe centeret tættere på det øvrige hospital.

2.200 m2 nye lokaler
Dansk Hovedpinecenter er specialister i behandling af svær hovedpine, men mangler plads til de mange patienter fra hele Region Hovedstaden og resten af Danmark. Derfor skal den tidligere cafeteria-bygning mellem Nordre Ringvej og Glostrup Hospitals hovedindgang nu renoveres og udvides med en ekstra etage, hvori hovedpinecenteret fremover får til huse. I alt kommer de nye lokaler til at fylde 2.200 kvadratmeter, når de efter planen er klar til indflytning i 2015.


Tidlig indsats er væsentlig for det endelige resultat
- Vi er meget glade for udsigten til mere plads. På trods af stramme kriterier er ventelisten stadigt stigende, og en tidlig indsats er væsentlig for det endelige resultat. Svær hovedpine har store sociale og samfundsmæssige omkostninger, og der er gode muligheder for behandling, når man først har fået den rigtige diagnose, siger professor og leder af Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, Rigmor Højland Jensen.

Udvider aktiviteten 50% i 2012
Dansk Hovedpinecenter er det største højt specialiserede hovedpinecenter i Danmark. Allerede i løbet af 2012 udvider centeret aktiviteten med 50 %, men pladsen i de tidligere tjenesteboliger ved Psykiatrisk Center Glostrup er trang. I dag varetager Dansk Hovedpinecenter ca. 8.000 patientbesøg fordelt på ca. 2.800 patientforløb og ca. 150 indlæggelser om året.

Det samlede byggeri forventes at koste i alt 55 millioner kr
Tirsdag 19. juni besluttede Regionsrådet at bevilge de første to millioner kr. til mere præcist at beskrive indretning, økonomi og tidsplan for byggeprojektet. Når dette er gjort til efteråret, søges de øvrige 53 mio.kr. lånefinansieret hos Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Webredaktør
Kristian Hargreave
Email:DiguTLIZGrp1@5NY7bRD.dk