Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Træt af tomme løfter

Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) er træt af alle de tomme løfter på kræftbehandlingen.

Der er brug for handling - ikke ord – og nye kataloger. Men handling koster.

- Politiske valgløfter om akutgaranti hjælper ingen kræftpatienter, hvis der ikke er vilje til en målrettet meget stor samlet udvidelse i en længere årrække for at modernisere indsatsen, siger Vibeke Storm Rasmussen (S). – Der er i stedet brug for konkret handling og flere penge på bordet, hvis vi skal have skabt forbedringer, der batter noget.

Med mangel på læger og sygeplejersker nytter det ikke blot at kræve akutbehandling af kræftpatienter. Forudsætningerne i form af topmoderne udstyr og tidssvarende fysiske rammer skal være til stede, så personalets indsats kan udnyttes mest effektivt.


Efterslæb skal indhentes
- Vi bliver nødt til at se i øjnene, at det koster at få bedre resultater af kræftbehandlingen, siger Vibeke Storm Rasmussen (S) – Personalet kan jo ikke trylle, og vi kan ikke fra den ene dag til den anden stampe mere personale op af jorden. Vi bliver nødt til at investere i nyt og bedre udstyr hele tiden. Der er et efterslæb, der skal indhentes og en løbende udvikling, der skal følges.

Vibeke Storm Rasmussen henviser bl.a. til behovet for at udskifte de gamle og slidte scannere og strålekanoner med nye og moderne, så scanning og strålebehandling kan foregå mere effektivt. Der er også brug for flere penge til ombygning og renovering af hospitalerne, så de bygningsmæssige rammer for effektive patientforløb kommer til stede.

Region Hovedstaden har netop vedtaget en hospitalsplan, der over de næste fem år vil investere mere end 14 milliarder kroner i regionens hospitaler. Det skaber et bedre grundlag for al patientbehandling – også bedre forløb for kræftpatienter, men særlige nye nødvendige indsatser på kræftområdet kræver en yderligere udbygning, modernisering og personaleuddannelse specielt på dette område.


Ideologiske penge
- I Region Hovedstaden er vi klar til at handle, siger Vibeke Storm Rasmussen (S) - Spørgsmålet er, om regeringen, når det kommer til stykket, er villig til at betale, hvad det koster.

Vibeke Storm Rasmussen peger på, at regeringens beslutning om at nedsætte behandlingsgarantien fra to til én måned ikke er til fordel for kræftpatienterne. Beslutningen indebærer, at hospitalerne, hvis de ikke kan leve op til den nye behandlingsgaranti, skal bruge endnu flere penge til betaling af behandling på privathospitaler.

- Det er ubehageligt at følge en sundhedsminister, hvis fokus og prioritering hele tiden er på opbygning af en privat sektor – uanset det koster unødigt for borgerne. Vi får se, om denne sag følger samme opskrift som tidligere. Løfter der ikke er penge nok til – store krav til personalet – og ekstra penge til private. Det er tåbeligt i den grad at bruge ideologiske ekstra penge på at opbygge en privatsektor, når vi ifølge OECD har et effektivt offentlig hospitalsvæsen, der kræver udbygning og udvikling.

Kontakt for yderligere information:

  • Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, tlf. 4364 2521
  • Regionsdirektør Helle Ulrichsen, tlf. 4820 5601
  • Pressevagten: tlf. 70 20 95 88
Webredaktør
Regionhovedstaden
Email:


Webredaktør
Regionhovedstaden
Email: