Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Aktivitet og skader i Region Hovedstaden

P R E S S E M E D D E L E L S E :

Opgørelsen er en status for aktiviteten i nytårsdøgnet på alle regionens skadestuer, for akutlægebilerne i Region Hovedstaden og for Region Hovedstadens ambulancetjenester: Falck, Gentofte Brandvæsen og Københavns Brandvæsen.

Efter de foreløbige opgørelser fra regionens skadestuer og ambulancetjenester, der dækker mere end 1,6 mio. borgere, er nytårsaften og -nat forløbet med relativt få fyrværkeriskader, men flere patienter er blevet indlagt som følge af sværere skader end sidste år.

633 kørsler
For ambulancetjenesterne i Region Hovedstaden (Falck, Gentofte Brandvæsen og Københavns Brandvæsen) har der samlet været et øget antal kørsler i nytårsdøgnet og specielt om natten. Der har samlet været i alt 633 ambulancekørsler mod 560 kørsler sidste år. Akutlægebilerne har ligeledes haft et større antal akutte kørsler, i alt 66, i forhold til 47 udrykninger sidste år. Akutlægebilerne dækkede for første gang hele regionen, hvilket forklarer denne stigning.. Kun få kørsler var til patienter efter tilskadekomst i forbindelse med fyrværkeri.

På skadestuerne har der i hele nytårsdøgnet samlet været behandlet 1008 patienter mod 936 sidste år. Kun 54, svarende til 5 % af skaderne, har direkte forbindelse med nytårsfyrværkeri, og heraf er kun otte patienter blevet indlagt. Regionens TraumeCenter på Rigshospitalet har haft travlt med fem patienter, der er modtaget som svært tilskadekomne. Det samlede skadesbillede har været præget af primært mindre øjenskader og brandskader og kun ganske få alvorlige skader.

Én patient med øjenskader
Der har været 13 patienter med øjenskader, sammenlignet med 14 sidste år. Kun én patient (sidste år tre) er blevet indlagt med øjenskader som følge af fyrværkeri.

Antallet af patienter med håndskader er syv (sidste år seks), men ingen patienter er blevet indlagt på regionens hospitaler som følge af håndskader.

Der har været 22 brandskader i regionen mod 14 sidste år. Syv patienter er blevet indlagt på Brandsårsklinikken på Rigshospitalet mod kun tre sidste år.

To af brandsårspatienter blev nytårsaften akut overflyttet fra Skejby og Thisted med helikopter til Rigshospitalet via den nye helikopterlandingsplads.

Denne status er afsluttet d. 1. januar 2008 kl. 11.00

AMK (Akut Medicinsk Koordinationscenter) i Region Hovedstaden ønsker med denne orientering alle et godt nytår.

Yderligere information:
Freddy Lippert
Chef for Akut Medicin og Sundhedsberedskab
Koncern Plan og Udvikling
Evt. henvendelse via AMK Rigshospitalet, tlf. 35 45 31 93

Marianne Uldall Jepsen
Nyheds- og strategichef
KoncernKommunikation
Region Hovedstaden
Tlf. 70 20 95 88


Webredaktør
Regionhovedstaden
Email: