Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Økonomisk håndsrækning til nyt lægecenter i Ishøj

Borgere i Ishøj kan se frem til at få egen læge inden for kommunegrænsen.
Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen og borgmester Ole Bjørstorp Vibeke Storm Rasmussen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden og Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj er blevet enige om at hjælpe et nyt lægecenter i gang i Ishøjcenteret.
 Vanskeligheder med at få læger til at åbne praksis i Ishøj får nu Region Hovedstaden og Ishøj Kommune til at gå utraditionelle veje. En netop vedtaget startpakke skal hjælpe et nyt lægecenter med mindst tre praktiserende læger og to sundhedskoordinatorer i gang i Ishøjcenteret. Region Hovedstaden har afsat 3 millioner kroner til projektet over de næste fire år, mens Ishøj Kommune forventer at investere mellem tre og fem millioner kroner.

Nødvendigt at handle
- Vi har gennem de seneste år kunnet konstatere, at det er meget svært at få læger til at åbne eller overtage praksis på vestegnen, siger Vibeke Storm Rasmussen (S), formand for Region Hovedstaden. – Det betyder, at der i øjeblikket er omkring 4.000 borgere i Ishøj, som er nødt til at gå til læge uden for kommunegrænsen. Det er ikke rimeligt. Derfor er vi nødt til at handle nu.

Region og kommune deler udgift
Region Hovedstaden og Ishøj kommune har i fællesskab udarbejdet en model, der blandt andet skal sikre de nyetablerede læger en garanteret minimumsindtægt, indtil antallet af nye patienter i deres praksis har vokset sig stort nok. Samtidig er regionen og kommunen enige om at dele udgiften til to sundhedskoordinatorer, som skal tilknyttes lægecenteret og arbejde målrettet på at udligne de sociale forskelle i sundhed.

Tilfreds Ishøj-borgmester
- Jeg er yderst tilfreds med, at vi i samarbejde med Region Hovedstaden nu sikrer alle Ishøjborgere muligheden for at kunne komme til egen læge i lokalområdet, siger borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp. – Samtidig tager vi et stort skridt i arbejdet med at udligne de sociale forskelle i sundhed ved at ansætte to sundhedskoordinatorer.

Sundhedskoordinatorernes opgaver
Sundhedskoordinatorerne skal blandt andet hjælpe patienterne med at leve sundere. Det skal ske ved at spørge ind til patienternes livsstil og guide dem i den rigtige retning i form af fx rygestopkurser. Derudover skal de hjælpe med at komme ud over de sproglige og kulturelle barrierer, så den enkelte patient får en bedre forståelse for, hvad han eller hun fejler, hvad behandlingen går ud på, og hvordan han eller hun selv kan medvirke i behandlingen.

Region Hovedstaden og Ishøj kommune forventer, at det nye lægecenter åbner inden årets udgang.

Yderligere information:
Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand - telefon 43 64 25 21
Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune – telefon 43577220
Eva Simonsen, praksisdirektør i Region Hovedstaden – telefon 48205206
Pressevagten - mobil 70 20 95 88

Webredaktør
Regionhovedstaden
Email:


Webredaktør
Regionhovedstaden
Email: