Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Dobbelt så mange penge til jyderne som til borgerne på Sjælland

Pressemeddelelse: Regeringen valgte at følge ekspertudvalgets anbefalinger, da pengene til fremtidens sundhedsvæsen skulle fordeles.
Region Hovedstaden fastholder planer
Region Hovedstaden fastholder hospitals- og psykiatriplanen, der giver forbedringer til alle dele af regionen over fem år.

Skuffelse i Region Hovedstaden
6,1 milliarder kroner. Det var det beløb, som regeringen i dag afsatte til Region Hovedstadens fremtidige investeringer i en ny sygehusstruktur. Dermed følger regeringen præcis Erik Juhl-udvalgets anbefalinger. Blandt forligspartierne i Region Hovedstaden er der skuffelse og forundring over regeringens udmelding.

Borgerne har krav på forbedringer
- Vi ved alle, at der er sat alt for få penge af, men det er beskæmmende, at regeringen mener, at hovedstadens borgere kun skal have halvt så mange forbedringer. Borgerne har krav på de forbedrede behandlingsmuligheder, de er blevet lovet. Derfor holder vi fast i vores hospitals- og psykiatriplan, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S).

Kun afsat penge til to akutmodtagelser
- Vi undrer os over, at regeringen kun afsætter penge til to akutmodtagelser, selv om deres ekspertudvalg er enige med os i, at der er behov for fire akutmodtagelser til hovedstadsregionens 1,6 mio. borgere. Hvis regionens samling af specialer skal gå op, må der hurtigst muligt findes penge til de sidste to akutmodtagelser på Bispebjerg og Hillerød også. Regeringen og ekspertudvalget har fokus på samling af specialer og på akutmodtagelser. Det har vi også, fortsætter Vibeke Storm Rasmussen (S).

Møde havde ingen indflydelse
Fredag havde regionens formandskab – Vibeke Storm Rasmussen (S), Benedikte Kiær (K) og Henrik Thorup (DF) - møde med sundhedsministeren og finansministeren. Det har tilsyneladende ikke haft indflydelse.

Større investeringer på Rigshospitalet, tak
- Region Hovedstaden er glade for regeringens opbakning til Rigshospitalet som landets førende hospital, men det kræver langt større investeringer, hvis hospitalet skal have de samme fine rammer, der er lagt op til i Odense og Århus. Skal Rigshospitalet spille denne rolle, må der også findes penge til, at vi i Danmark får det nødvendige partikelterapianlæg på Rigshospitalet.

Mangler fokus på enestuer i psykiatrien

Regeringen har heller ikke fokus på, at Region Hovedstaden i et betydeligt omfang mangler udbygning af enestuer til de mange psykiatriske patienter, som i dag ligger på flersengsstuer.

Yderligere oplysninger:

  • Vibeke Storm Rasmussen (S) – telefon 4364 2521
  • Benedikte Kiær (K) - mobil 3050 8462
  • Henrik Thorup (DF) - mobil 4040 8188
  • Pressevagten – telefon 7020 9588