Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Gode nyheder til regionens unge

Ni ud af ti kommer ind på deres drømmegymnasium.
9 ud af 10 af regionens unge får i disse dage gode nyheder - de er kommet ind på deres favorit-gymnasium
Godt nyt for de fleste ansøgere til gymnasie og HF
Puslespillet med at fordele de mange ansøgere til regionens gymnasier og hf-kurser er gået op. I disse dage dumper der et brev ind af brevsprækken med besked om, hvilket skole de er optaget på. Og for langt de fleste ansøgere er der godt nyt.

10 % flere unge har valgt en gymnasial uddannelse i hovedstadsregionen
Når regionens gymnasier og hf-kurser slår dørene op for nye elever til august, er det med fyldte klasselokaler på de fleste af skolerne. Når sommerferien er ovre, begynder mere end 12.106 unge på en gymnasial uddannelse i Region Hovedstaden. Det er 10 procent flere end sidste år.

Alle får en gymnasie- eller HF-plads
Ni ud af ti ansøgere er blevet optaget på den skole, der er deres førsteprioritet. En lang række skoler er dermed blevet fyldt med unge, som havde netop det gymnasium som 1. prioritet. Det betyder samtidig, at de gymnasier ikke har haft mulighed for at optage 2. – 5. prioriteter.

640 unge kommer ind på en skole, som de ikke selv har valgt
Resten har fået opfyldt en af deres øvrige prioriteter, mens mange er blevet optaget på en skole, hvor der er ledige pladser. 640 unge kommer derfor ind på en skole, som de ikke selv har søgt.

Dårlig ide kun at skrive én prioritet på sin ansøgning
Forklaringen skal blandt andet findes i, at hele 28 % af gymnasieansøgerne kun har skrevet én prioritet på deres ansøgning. Det øger risikoen for at blive henvist til en skole, man ikke selv har valgt.

Tilfredshed med resultatet
Det er skolernes rektorer, der står for fordelingen af elever. Søren Ring, der er udviklingschef på uddannelsesområdet i Region Hovedstaden, er godt tilfreds med resultatet:

Glædeligt med så mange ansøgere - ærgerligt at måtte skuffe nogle
- Vi glæder os over, at så mange vil gå i gymnasiet, og der er blevet arbejdet på højtryk med at opfylde så mange af de unges førsteprioriteter som muligt. Med så mange ansøgere vil der dog være nogen, som bliver skuffet over, at de ikke er kommet ind på det gymnasium, der stod øverst på ønskelisten, siger Søren Ring.

Afslag skyldes stor stigning i ansøgertallet
Det er især institutioner i Københavns centrum og nord for hovedstaden, der har måttet afvise ansøgere. Men søgningen er større i år i hele regionen. Også områder som den københavnske vestegn og skolerne i de nordsjællandske kommuner melder om opgang i ansøgertallet.

Genbehandling af ansøgning vil næppe føre til plads på populære gymnasier
Ansøgere, der ikke er tilfredse med den skole, de er blevet optaget på, kan forlange, at deres sag bliver genbehandlet. Men det massive pres på de mest søgte skoler gør det næsten umuligt at finde flere ledige pladser i Centrum og nord for København.


Yderligere information
  • Pressevagten, Region Hovedstaden, telefon 70 20 95 88