Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
10-12-2010

Nye enestuer og en ny akutmodtagelse på Psykiatrisk Center Ballerup

Første spadestik til byggeriet er taget.
Mulighed for akut behandling, enestuer og mere plads.
Det er hvad regionsrådet i Region Hovedstaden ønsker at tilbyde patienterne på de psykiatriske centre i regionen. Torsdag d. 9. december blev første skridt taget på Psykiatrisk Center Ballerup.

Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen og formand for psykiatriudvalget Arly Eskildsen tager første spadestik til byggeriet

Hjælp med det samme og ro til at blive rask
- Patienterne på de psykiatriske centre skal have bedre forhold. Vi ønsker, at alle patienter skal have enestuer, så de i fred og ro kan blive raske. Endvidere skal der være adgang til centrene på alle tidspunkter af døgnet. Og der skal gives hjælp med det samme af et personale, der er særligt kompetente til at behandle patienter med akutte problemstillinger, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S).

Flytter psykiatrien i den rigtige retning
- Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at vi i dag tager første spadestik til en ny akutmodtagelse og nye enestuer her på Psykiatrisk Center Ballerup. Det er godt at være med ved starten af de helt konkrete tiltag, der skal være med til at flytte udviklingen af psykiatrien i den ønskede retning, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Investering på 105 millioner kroner
Regionsrådet i Region Hovedstaden har i 2009 bevilget en investering på 105 mio. kr. til Psykiatrisk Center Ballerup, så der kan blive etableret enestuer og en ny akutmodtagelse.

Både ny- og ombygning
Der skal opføres en ny bygning i to etager, som indeholder et lukket afsnit med 10 enestuer og en ny akutmodtagelse med 11 sengepladser og tilhørende kontorer, ambulatoriefunktion samt fællesfunktioner. Derudover vil fire eksisterende sengeafsnit blive bygget om til enestuer med eget bad og toilet.

Enestuer til alle patienter
Det nye byggeri på centret betyder, at alle patienter fremover vil kunne tilbydes enestuer.

Antallet af indlæggelser begrænses
Desuden medfører den nye akutmodtagelse, at den indledende udredningsindsats bliver styrket, og dermed kan antallet af indlæggelser begrænses.

Moderne og fremtidssikrede forhold
- Det er meget positivt, at vi med byggeriet kan tilbyde patienterne helt tidssvarende forhold i form af enestuer og en akutmodtagelse, der på alle områder lever op til moderne og fremtidssikrede standarder, siger psykiatridirektør Martin Lund.

Patienten skal hurtigere tilbage til eget miljø
- Det er også vigtigt, at vi på den måde får mulighed for bedre at tilrettelægge behandlingen, så længden af indlæggelsen kan begrænses og patienten dermed hurtigere kan komme tilbage i deres eget miljø, siger Martin Lund.


For yderligere information:

  • Regionsrådsformand Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen, tlf. 4364 2521
  • Pressevagten Region Hovedstadens Psykiatri, tlf. 2945 4666
  • Pressevagten Region Hovedstaden, tlf. 7020 9588