Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
03-05-2011

Nye kommentarer og forslag til hospitals- og psykiatriplan

En række borgere kom med gode ideer, kommentarer og bekymringer, da Region Hovedstadens nye Hospitals- og Psykiatriplan 2020 var til debat på Herlev Hospital

Lav en plastiklomme ved sengen
Hvorfor sætter I ikke en lille plastiklomme ved hver hospitalsseng med billeder af kontaktlæge og kontaktsygeplejerske? Så ved vi, hvordan de ser ud.

God dialog på borgermøde
Det enkle forslag kom fra en repræsentant for Hjernesagen og viser lidt om den gode dialog mellem borgere og Region Hovedstaden ved borgermødet mandag den 2. maj om den nye Hospitals- og Psykiatriplan 2020, som i øjeblikket er i høring.

Borgermøde for område Midt
Omkring 40 mennesker mødte op på Herlev Hospital, og borgermødet handlede primært om den del af regionen der kaldes planlægningsområde Midt, som dækker Egedal, Furesø, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Ballerup, Herlev, Rødovre og Gentofte kommuner.

Mødet viste, at emner som hospitalernes størrelse, patienthoteller, hospice-udbygning og befordring mellem hjemmet og hospitalet ligger borgerne på sinde.

Endnu bedre hjælp og nemmere adgang
Essensen af Hospitals- og Psykiatriplan 2020 er endnu bedre hjælp i telefonen, når skaden er sket, eller vi bliver syge. Hurtigere og nemmere adgang til eksperterne på hospitalet døgnet rundt. Mere ambulant behandling og flere enestuer for de psykiatriske patienter.

Planen kræver nybyggerier
Det kræver nybyggerier og udvidelser af flere hospitaler, og på borgermødet fortalte projektchef John Bendix om nybyggeriet på Herlev Hospital til over to milliarder kroner, et projekt der kaldes ”Sansernes hospital”.

- Vi skal arbejde med helende arkitektur, grønne åndehuller og fornuftigt materialevalg. Det handler om andet end mursten, siger John Bendix.

Psykiatrien bygger også nyt
Også i Region Hovedstadens Psykiatri skal der bygges nyt.

- Vi skal have moderne enestuer til alle, og så skal vi arbejde mere med kortere, sammenhængende og ambulante forløb, siger Martin Lund, direktør i Region Hovedstadens Psykiatri.

Regionsrådsformand: Stor gevinst
Regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) mener, at Hospitals- og Psykiatriplan 2020 bliver en stor gevinst for borgerne.

- Men den kommer også til at stille krav til både borgere og fagpersoner. Mange skal gøre noget andet, end det de plejer, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Sidste borgermøde 4/5 på Hillerød Hospital
Region Hovedstaden har inviteret til fire borgermøder, inden høringsfristen for Hospitals- og Psykiatriplan 2020 udløber den 13. maj. Møderne varer to timer fra kl. 19.00 - 21.00, og det sidste finder sted 4. maj i planlægningsområde Nord på Hillerød Hospital.

Mail kommentarer til planen
Det er også muligt at komme med kommentarer på mailadressen hospitalsplan@regionh.dk.

Hospitals- og Psykiatriplan 2020 skal endeligt vedtages på Regionsrådsmødet den 21. juni 2011.

For yderligere information kontakt:

  • Vibeke Storm Rasmussen (S) - telefon 43 64 25 21
  • Projektchef John Bendix, Herlev Hospital – telefon 38 68 90 76
  • Direktør for Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund – mobil 29 45 46 66
  • Pressevagten i Region Hovedstaden – mobil 70 20 95 88