Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
25-10-2011

Nye penge til Cykelsuperstier i Hovedstaden

Både Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Gladsaxe Kommune øremærker millioner til bedre forhold for cyklisterne.
Verdens bedste cykelregion er målet
Såkaldte Cykelsuperstier med særlig fokus på fremkommelighed, komfort, sikkerhed og meget mere skal gøre Hovedstaden til verdens bedste cykelregion. Det mener Region Hovedstaden og 18 kommuner i hovedstadsområdet.

Over 35 nye millioner afsat til Cykelsuperstier
Derfor har Region Hovedstaden netop øremærket 5 millioner kroner til at støtte op om Cykelsupersti-projektet i 2012 og 2013. Samtidig har Københavns Kommune ved seneste budgetforlig i Cykelpakke V afsat 3,5 millioner kr. til Cykelsuperstien Ballerupruten samt 25 millioner kr. til andre strækninger der vedrører kommende Cykelsuperstier. Endelig afsætter Gladsaxe Kommune 1,8 millioner kroner til at opgradere cykelstien i Gladsaxe langs Hillerødmotorvejen til en Cykelsupersti.

Om regionens prioritering af cykelsupersti-projektet forklarer Allan Schneidermann (SF), formand for Region Hovedstadens Regional udviklingsplans- og trafikudvalg:

Cyklisme skal behandles som en seriøs transportform
- For den enkelte er cyklen en sund, hurtig, økonomisk og fleksibel løsning. For regionen er det en nødvendighed. Vi bliver mange flere i de kommende år, og hvis vi skal sikre det gode byliv og skabe plads til alle, er det nødvendigt at arbejde med cyklisme som en seriøs transportform. Trafikken respekterer jo ikke kommunegrænserne og som cyklist har man brug for at vide at den cykelsti man benytter, har et højt niveau på HELE turen, siger Allan Schneidermann.

Bilen skal fravælges til fordel for cyklen
Maj-Britt Køppen Andersen er leder af sekretariatet bag Cykelsupersti-projektet. Hun forklarer, at der er behov for at skabe rammerne for, at cyklen bliver et attraktivt og reelt alternativ til bilen:

Kommunesamarbejde er fundamentet
- Vi ved at rigtig mange allerede bruger cyklen til den daglige transport mellem bolig og job over korte afstande, men på strækninger over fem kilometer kniber det mere med at få pedalerne i gang. Samarbejdet på tværs af kommunerne er derfor fundamentet for at fastholde regionens position som centrum for udviklingen af grøn vækst og bæredygtig mobilitet.

Andre storbyer investerer massivt i cykel-infrastruktur
Maj-Britt Køppen Andersen henviser til, at man i andre af verdens storbyer investerer massivt i cykelinfrastruktur. Det drejer sig blandt andet om Los Angeles, London, New York, men også byer som München, Berlin og Stockholm begynder at røre på sig. 


Yderligere oplysninger:

  • Allan Schneidermann, formand for Region Hovedstadens Regionaludviklings- og trafikudvalg, tlf. 2010 3772
  • Maj-Britt Køppen Andersen, Leder af projektsekretariatet, telefon: 33 66 37 69 eller 51 68 01 62 Mail: maande@tmf.kk.dk
  • Lise Borgstrøm Henriksen, Kommunikation og presse, telefon: 33 66 56 54 eller 20 33 27 53, Mail: zm2v@tmf.kk.dk
  • Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88