Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen
06-09-2011

Pjece samler information om graviditet, fødsel og barsel

Ny pjece giver alle relevante oplysninger, som mor og far har brug for, når den lille ny skal fødes på et hospital i Region Hovedstaden.
Download pjecen om graviditet, fødsel og barsel i Region Hovedsatden (pdf-fil, åbner i nyt vindue) 

Mange spørgsmål
Hvor kan jeg føde, og må jeg selv vælge hospital? Må jeg også gerne føde derhjemme? Hvor meget hjælp kan vi få, når vi er kommet hjem igen? Spørgsmålene er pludselig mange, når beskeden om at der er en lille ny baby på vej, er modtaget af det kommende forældrepar.

Samler alle relevante oplysninger
Hidtil har de enkelte hospitaler i Region Hovedstaden selv sørget for at fortælle de gravide og deres mænd, om de tilbud man kan gøre brug af. Men nu har Region Hovedstaden udarbejdet den første pjece på tværs af regionen, der samler alle relevante oplysninger og tilbud under graviditet, fødsel og barsel.

Hjemmefødsler, scanning m.m.
Pjecen fortæller med både tekst, billeder og grafik om emner som f.eks. hjemmefødsel, frit sygehusvalg, scanninger, sundhedsplejerske og barselsambulatorium.

Samme tilbud til alle
- Vi håber, at pjecen kan svare på en masse af de indledende og helt naturlige spørgsmål fra de gravide og deres mænd om den periode, som fører frem til det første skrig fra den nyfødte - og tiden lige efter. Med en fælles pjece sikrer vi, at alle relevante oplysninger bliver fortalt på én gang, og at alle får de samme tilbud, siger sundhedsfaglig konsulent Elisabeth Feder, der har været med til at udarbejde pjecen.

Hos læger og her på siden
Publikationen ”Graviditet og fødsel” vil ligge fremme hos alle praktiserende læger i Region Hovedstaden og her på siden er der desuden links til de enkelte hospitalers hjemmesider, hvor de gravide kan søge mere specifik information

Fakta:

  • 1/3 af alle danske kvinder føder i Region Hovedstaden – svarende til omkring 21.000 fødsler om året.
  • Der er 5 fødeafdelinger i Region Hovedstaden.
  • Hvor den gravide skal føde afhænger af, hvilken kommune kvinden bor i.

Yderligere information hos:

  • Sundhedsfaglig konsulent Elisabeth Feder, telefon 48 20 50 88
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, mobil 70 20 95 88