​​​​​

Akutkursusdage

​I KBU-lægens første halve år gennemføres 4 obligatoriske akutkursusdage. Første modul – dag 1 og 2 – omhandler genoplivning og akutmedicinske tilstande. Andet modul – dag 3 og 4 – omhandler akutte kirurgiske tilstande og transport​.

​Læringsmål

Kursets fokusområder er:

  • Dag 1 - hjertemassage, ventilation og DC stød. Gennemgang af den livreddende primære medicinske behandling og vurdering af akutte patienter.
  • Dag 2 - introduktion til de akutte medicinske tilstande på en medicinsk afdeling. Fokus på kommunikation og teamkompetencer.
  • Dag 3 - introduktion til de akutte kirurgiske tilstande på en kirurgisk afdeling. Fokus på kommunikation og teamkompetencer.
  • Dag 4 – introduktion til hvordan man på en sikker måde transporterer patienter, både indenfor hospitalets mure og mellem hospitaler.

​Form og Indhold

Undervisning i plenum og i mindre grupper. Kursusdagene byder på både teori og praksis i grupperum, simulationslokaler og på manikiner​.​

Målgruppe

Kliniske basislæger i Region H i deres første halvår af KBU-forløbet​.

Sted

Kurset afholdes hos:

CAMES – Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation
Herlev Hospital, Borgmester Ib Juuls Vej 1, Opg. 1, 25. etage,  2730 Herlev
Dag 4 afholdes i CAMES' Kælder K1 - letteste vej til K1 er den lille elevator ved F-modulet. Se oversigtskort 

Kom i god tid før kursusstart, - tilkørsel og parkering kan være udfordrende. Bemærk, at der er mange og gratis heldags P-pladser i P-huset.

Tilmelding

Kursisterne tilmeldes de hold der svarer til deres forløb og får information herom fra Sekretariatet for lægelig videreuddannelse og CAMES.​

Kursusmateriale

Log ind på www.evaluer.dk/cames og hent programmer, links og læsestof "Min første bog om ikke-tekniske færdigheder" og artikel om ABCDE. Læs materialet før din dag 1.

Særlige forhold

Kursusdagene er en obligatorisk del af KBU-forløbet.​

Læs også mere om den kliniske basisuddannelse på Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelses hjemmeside www.lægeuddannelsen.dk

Kontakt

Spørgsmål omkring kursusindhold til den kursusansvarlige på mail hgh-cames@regionh.dk eller til kursusadministrator Francis Grinderslev, francis.grinderslev@regionh.dk på telefon 3868 4045.​

Redaktør