Gå til hovedindhold
X
    Gå til forsiden på regionh.dk
    • Om CAMES
      Hvem er CAMES - Medarbejdere - Kontakt CAMES - Besøg CAMES - Find vej til CAMES - Historier fra CAMES
    • Uddannelse/kurser
      Simulationstræning af procedurer - Kommunikation - Pædagogik - Patienter som undervisere
    • Udvikling
      Udviklingsprojekter - Innovation
    • Forskning
      Forskerne - Publikationer
    • Samarbejde
      CAMES forsker - CAMES repræsenterer - CAMES tilbyder - CAMES samspiller
    • English
      Open CAMES' site in English and read about CAMES': Training and Education - Research - Innovation - Robotics - Collaborations - CAMES' World
    • English
    • Region Hovedstaden
    • Følg os på Facebook
    • Følg os på LinkedIn
    Gå til forsiden på regionh.dk
    CAMES/Træning og uddannelse/Alle kurser

    Alle kurser

    ​Herunder finder du alle aktuelle kurser udbudt af CAMES.​

    • A
    • B
    • C
    • D
    • E
    • F
    • G
    • H
    • I
    • J
    • K
    • L
    • M
    • N
    • O
    • P
    • Q
    • R
    • S
    • T
    • U
    • V
    • W
    • X
    • Y
    • Z
    • Æ
    • Ø
    • Å
    7. juli 2023

    1. semester kandidat - Basale kliniske færdigheder

    ​Basale kliniske færdigheder som at suturere et sår, etablere en perifer intravenøs adgang, anvende sterilitetsprincipper og at anlægge urethralkateter er lægelige opgaver. Disse fire færdigheder skal lægestuderende øve, under deres kliniske ophold. For at alle lægestuderende tilegner sig disse færdigheder på en ensartet og standardiseret måde er der etableret et obligatorisk færdighedskursus forud for klinikopholdet.
    7. juli 2023

    1. semester kandidat - Det medicinske interview

    To kursusdage – i alt 10 timer. Der trænes interviewteknik i relation til optagelse af anamnesen af patientjournalen. Første kursusdag ligger inden det kliniske ophold. Her trænes primært med udgangspunkt i grundmodellen for det medicinske interview. Andet kursus ligger ved afslutningen af det kliniske ophold. Her inddrages de studerendes erfaringer med patientsamtaler fra klinikken. Her trænes primært med udgangspunkt i patientens perspektiv og etableringen af en god relation til patienten. På begge kurser medvirker simulerede patienter (raske instruerede personer), og undervisningen varetages af psykologer.
    7. juli 2023

    1. semester kandidat - Genoplivning

    ​Befolkningen forventer, at akut sygdom, der opstår på et hospital, erkendes og behandles hurtigt og effektivt. Hjertestop er en akut opstået sygdom, hvor patientes prognose kan forværres ved få minutters forsinkelse i erkendelse og påbegyndelse af behandling. De behandlingskomponenter, der øger overlevelsen i den indledende fase af hjertestopsbehandlingen, er simple og kan efter praktisk træning udføres af alle: Alarmering, hjertemassage og defibrillering. Ventilation er en vanskeligere disciplin og kræver yderligere øvelse
    7. juli 2023

    1. semester kandidat - objektiv undersøgelse

    ​Anamneseoptagelse og objektiv undersøgelse er centrale kompetencer for alle læger. Kurset i journalskrivning og objektiv undersøgelse er en del af et større obligatorisk undervisningsprogram i praktiske kliniske færdigheder på 1. semester, kandidat. I tæt tilknytning til dette kursus vil de studerende modtage undervisning i interviewteknik. Kursus skal på en standardiseret måde indføre de studerende i den objektive undersøgelse, således at de fra starten af deres kliniske ophold har et redskab til at optage en grundig journal på medicinske og kirurgiske patienter. Rutinen opnås ved fortsat træning under klinikopholdet samt ved tilbagemelding fra de superviserende læger på de medicinske og kirurgiske afdelinger.
    7. juli 2023

    2. semester kandidat - Informationssamtalen ved prøvesvar og operation – delkursus under klinisk kursus i hhv. intern medicin II og intern kirurgi II.

    ​Træning i information af patienter ved prøvesvar eller forestående operation. Der trænes i teknik til at sikre patientens forståelse af informationen samt i varetagelse af patientens interesser og behov vedrørende informationen. Øvelserne foregår med patienter, der har kroniske sygdomme. Patienterne er kvalificerede gennem konceptet "Patienter som undervisere". Undervisningen varetages af psykologer.
    7. juli 2023

    2. semester kandidat - Tværprofessionel kommunikation og samarbejde

    ​Fællesundervisning for medicin- og sygeplejestuderende
    7. juli 2023

    4. semester kandidat - Informationssamtalen om den alvorlige besked - delkursus under klinisk kursus i neurologi og neurokirurgi

    ​På dette kursus trænes kommunikation ved overbringelse af den alvorlige besked, fx uhelbredelig sygdom, inden for det neurologiske/neurokirurgiske speciale. Der medvirker professionelle skuespillere i samtaletræningen og undervisningen varetages af psykologer.
    3. januar 2022

    6. semester bachelor - Klinisk ultralydundersøgelse

    Klinisk ultralyd er en fokuseret undersøgelse, der foretages i forlængelse af den objektive undersøgelse for at besvare et klinisk ja/nej spørgsmål. Ultralyd anvendes som stetoskopet, dvs. som supplement til anamnese og andre basale kliniske undersøgelser. Derved øges den diagnostiske sikkerhed samt grundlaget for visitation. Dette kursus er målrettet​ medicinstuderende.
    3. januar 2022

    6. semester bachelor - Ledundersøgelse

    ​Sygdom i og skader på bevægeapparatet er hvert år årsag til et stort antal henvendelser fra patienter i alle alders- og samfundsgrupper. Ledundersøgelser udgør derfor en betydelig del af ydelserne på de danske sygehuse. Det forventes at både læger og lægestuderende, der har deres daglige gang i klinikken kan foretage en systematisk fokuseret ledundersøgelse.
    3. januar 2022

    6. semester kandidat - gynækologisk undersøgelse

    ​Den gynækologiske undersøgelse med inspektion, palpation, smeartagning, podning samt oplæggelses af IUD og UL scanning er basale lægelige opgaver. Disse færdigheder skal lægestuderende øve, under deres kliniske ophold. For at alle lægestuderende tilegner sig disse færdigheder på en ensartet og standardiseret måde er der etableret et obligatorisk gynækologisk kursus på 6. semester kandidat forud for klinikopholdet.
    7. juli 2023

    6. semester kandidat - Informationssamtalen om den alvorlige besked - delkursus under klinisk kursus i gynækologi og obstetrik

    ​På dette kursus trænes kommunikation ved overbringelse af den alvorlige besked, fx uhelbredelig sygdom, inden for det gynækologiske/obstetriske speciale. Der medvirker professionelle skuespillere i samtaletræningen og undervisningen varetages i fællesskab af psykologer og læge.
    7. juli 2023

    6. semester kandidat - Kommunikation, etik og lovgivning

    Kurset søger at skærpe den studerendes opmærksomhed på, at der kan og vil opstå etiske og lovgivningsmæssige problemstillinger og dilemmaer i mødet med akutte patienter og deres pårørende. I den forbindelse sørger kurset for at træne den studerende i, hvordan lægen kommunikativt kan påvirke og håndtere vanskelige og komplekse situationer. Det er hensigten, at kurset skal bygge oven på de kommunikative færdigheder, de studerende har opnået undervejs på kandidatuddannelsen.

    A

    11. oktober 2021

    Afsluttende modul i akutsygepleje – Simulationsdag

    ​Kursusdag om Beredskabs- og Katastrofehændelser på afslutningsmodulet i akutsygepleje med omdrejningspunkt i krisestyringsorganisering herunder ledelse, samarbejde og kommunikation, beredskabsplaner på hospital samt type af hændelser.
    14. september 2023

    Akutkursusdage

    ​I KBU-lægens første halve år gennemføres 4 obligatoriske akutkursusdage. Første modul – dag 1 og 2 – omhandler genoplivning og akutmedicinske tilstande. Andet modul – dag 3 og 4 – omhandler akutte kirurgiske tilstande og transport​.
    11. oktober 2021

    Akutmedicinske kurser

    ​Situationer med akut syge patienter kræver kendskab til systematisk, prioriteret observation og behandling.
    1. november 2022

    Almen kirurgi - kursus i almen kirurgi I

    Kurset i almen kirurgi er et af CAMES mest efterspurgte kurser, fordi man her får træning og personlig feedback i alle de basale sutur- og knudeteknikker. Dermed bliver man i stand til at kunne udføre og assistere ved en lang række kirurgiske indgreb. Du kan deltage i kurset på to måder: Enten i CAMES' lokaler på Rigshospitalet. Eller online, hvor din afdeling får tilsendt en kuffert med videoudstyr, suturkit og alt andet nødvendigt materiale. Skriv her, hvis du vil bestille kufferten, der kan bruges i fjernundervisningen.
    25. januar 2022

    Almen medicin

    ​Netværksmøder, supervisioner og temadage inden for specialet almen medicin
    11. oktober 2021

    Anlæggelse af central vene katheter

    ​Simulationsbaseret kursus i ultralydsvejledt anlæggelse af centralt vene katerer for læger i introduktionsstilling i anæstesi.
    27. januar 2023

    Anlæggelse af pleuradræn

    ​Simulationsbaseret kursus i anlæggelse af pleuradræn for læger på introduktions- eller hoveduddannelsen i relevante specialer.​
    29. august 2023

    Anæstesi - Hoveduddannelse

    CAMES Herlev har sekretariat-funktion for Speciallægekurserne i den anæstesiologiske hoveduddannelse
    27. oktober 2022

    Anæstesiologi - Introduktionsuddannelse

    ​Kurset er til dig, som er introduktionslæge i anæstesiologi i videreuddannelsesregion øst. Kursusrækken består af 7 kursusdage på CAMES Herlev og betales af din afdeling. Det er din uddannelsesansvarlige overlæge, som tilmelder dig til kursusrækken.
    29. juni 2023

    Anæstesisygeplejersker 4-6-9-15-16-17-18 måneder

    Simulationsbaseret undervisning er en obligatorisk del af specialuddannelsen for anæstesisygeplejersker i Danmark. Undervisningen i Østdanmark er fælles for Region Hovedstaden og Region Sjælland. Den samlede uddannelse indeholder otte simulationsbaserede undervisningsdage, hvoraf de tre er indeholdt i det naturvidenskabelige teorimodul.

    B

    15. september 2023

    Basic Assessment and Support in Intensive Care (BASIC)

    ​BASIC er et 2-dages internationalt anerkendt kursus om intensiv terapi.
    12. oktober 2021

    Basismodul i akutsygepleje – Simulationsdag

    ​Kursusdag med fokus på ABCDE-tilgangen med fokus på initial modtagelse, observation og behandling af akutte patienter.
    3. januar 2022

    Bedside ultralydsscanning af nyrer og blære samt anlæggelse af nefrostomi- og suprapubiske katetre

    Kurset tilbyder træning i bedside ultralydscanning af nyrer og blære på raske personer samt simulatortræning af samme procedurer, hvilket afsluttes med en test. Derudover undervisning i procedurerne vedr. ultralydsvejledt anlæggelse af aflastende nefrostomi- og suprapubiske katetre og efterfølgende træning i procedurerne på bedøvede grise.
    6. august 2021

    Behandlermodul i akutsygepleje – Simulationsdag

    ​Kursusdag omhandlende træning af udvalgte problemstillinger med henblik på varetagelse af funktionen som behandlersygeplejerske i en akutmodtagelse eller akutklinik.
    24. marts 2023

    Bliv patient- eller pårørendeunderviser

    Har du lyst til at fortælle om dine erfaringer som patient eller pårørende? Så kan du blive tilknyttet CAMES og herigennem bidrage til at styrke fremtidens behandling ved at gøre de sundhedsprofessionelle, der er under uddannelse, endnu klogere på patient- og pårørendeperspektivet.
    26. januar 2023

    Bronkoskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i bronkoskopi for læger i introduktionsstilling eller hoveduddannelse i anæstesi, ØNH, thoraxkirurgi og lungemedicin.​

    C

    26. januar 2023

    Cystoskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i cystoskopi for læger i KBU eller introduktionsstilling i urologi eller gynækologi.

    D

    11. oktober 2021

    Defusing - fokus på patientsikkerhed og mental sundhed

    Alvorlige hændelser, fejl og oplevelser af uhensigtsmæssige forløb er noget både patienter/pårørende (first victim) og personale (second victim) oplever i sundhedsvæsenet. Disse oplevelser kan påvirke os som mennesker og klinikere, uanset hvilken faggruppe vi tilhører.
    26. juni 2023

    Den Akut Syge Patient

    Kurset er målrettet fysio- og ergoteraputer, der ønsker et kompetenceløft ift. behandling af og tilgang til den akut syge patient. Kompetencerne øges og trænes på kurset med henblik på at forbedre patientsikkerheden og kvaliteten af behandlingen i det akutte patientforløb.
    14. september 2023

    Den Uddannelsesansvarlige Overlæges Udfordringer

    ​Kursus for uddannelsesansvarlige overlæger i Region Øst. Den uddannelsesansvarlige overlæge er en nøgleperson i uddannelsen af yngre læger. Viden om hvilke problemstillinger og ansvarsområder, der er knyttet til funktionen, er nødvendig for at kunne varetage denne.​

    E

    5. januar 2022

    Efteruddannelse - Kritiske og komplekse patientforløb (KK)

    Formålet er, at kursisten erhverver sig indsigt i og overblik over de teoretiske forudsætninger, der danner grundlag for at kunne varetage den komplekse sygepleje til kritisk syge patienter.
    20. april 2023

    Emergency Medicine Core Competences (EMCC)

    ​Som noget nyt, udbydes kursus i EMCC (Emergency Medicine Core Competences) nu i Region Hovedstaden på CAMES (Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation).
    11. oktober 2021

    Endobronkial ultralyd (EBUS)

    ​Simulationsbaseret kursus i EBUS (Simulation Based Education in Endobronchial Ultrasound) for læger i hoveduddannelse i thoraxkirurgi, lungemedicin og andre relevante specialer.
    11. oktober 2021

    EuSim Simulation Instructor Courses - Level 1 & 2 and Non Acute Care

    ​Instruktørkurser, såvel niveau 1 som 2 - afholdes internationalt med det formål at sprede brugen af simulationsbaseret undervisning og læring i trygge rammer.

    F

    15. september 2023

    Facilitatorkursus - Niveau 1

    ​Kursus for personer der skal undervise i simulationsbaseret træning. Du bliver i stand til at fungere som instruktør/facilitator i en full-scale simulation.​
    7. september 2023

    Facilitatorkursus - Niveau 2

    Avanceret Facilitatorkursus består af 2 moduler à 2 dage, og bygger på det basale kursus i facilitering (niveau 1) og de erfaringer, ​kursisten har gjort sig siden da som facilitator.
    26. januar 2023

    FAST - for læger med erfaring i UL

    ​Teorien bag FAST (Focused Assessment with Sonography for Trauma) gennemgåes og opfølges af en praktisk del med superviseret hands-on træning på raske figuranter og simulator træning. Kurset afsluttes med en test.
    26. januar 2023

    FAST - for læger uden erfaring i UL

    ​Teorien bag FAST (Focused Assessment with Sonography for Trauma) gennemgåes og opfølges af en praktisk del med superviseret hands-on træning på raske figuranter og simulator træning. Kurset afsluttes med en test.
    11. oktober 2021

    Feedback

    ​Feedback er en af de vigtigste mekanismer for læring. Men feedback er ikke altid let at give eller at modtage, og det kræver øvelse at blive god til begge dele.
    26. januar 2023

    Fokuseret Lungeultralydsscanning

    Simulationsbaseret kursus i basal ultralydsdiagnostik. For Introlæger og yngre læger med interesse i lungemedicin i region Øst.
    19. september 2023

    Formidling af Patienter som Undervisere

    ​

    G

    26. januar 2023

    Gastroskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i gastroskopi for læger i introduktionsstilling i kirurgi, gastroenterologi, ØNH og thoraxkirurgi.
    11. oktober 2021

    Godt på vej i sygeplejen - Introduktionsforløb for nye sygeplejersker

    Godt på vej i sygeplejen er Region Hovedstadens introduktionsforløb for nyuddannede sygeplejersker og har fokus på de særlige behov for introduktion, træning og oplæring som en nyuddannet sygeplejerske kan have.

    H

    16. september 2021

    Hands-on Medicinsk Statistik

    ​Kurset er en genopfriskning af basal medicinsk statistik og oplæring i brug af R/RStudio eller SPSS. Formålet er at give deltageren praktiske redskaber til selvstændigt at kunne arbejde videre med statistisk analyse af egne forsøgsdata. Med CAMES' hands-on tilgang i undervisningen, får du selv fingrene på tasterne og analyserer rigtig data i løbet af kurset.
    16. september 2021

    Hands-on Medicinsk Statistik

    ​Kurset er en genopfriskning af basal medicinsk statistik og oplæring i brug af R/RStudio eller SPSS. Formålet er at give deltageren praktiske redskaber til selvstændigt at kunne arbejde videre med statistisk analyse af egne forsøgsdata. Med CAMES' hands-on tilgang i undervisningen, får du selv fingrene på tasterne og analyserer rigtig data i løbet af kurset.
    26. januar 2023

    Hoftefrakturkirurgi

    ​Simulationsbaseret kursus i hoftefrakturkirurgi for læger i introduktionsstilling eller hoveduddannelse i ortopædkirurgi.
    11. oktober 2021

    Hvordan vejleder man læger på en børneafdeling?

    ​I Danmark har vi ikke eksamen som led i speciallægeuddannelsen. Formålet med kurset er, at vejlederen styrkes i at mestre opgaven med at sikre, at den uddannelsessøgende læge opnår målbeskrivelsens kompetencer og mestrer de 7 roller i speciallægeuddannelsen - også når det er svært.

    I

    24. marts 2023

    Inddrag patienter eller pårørende i undervisningen

    ​Hvis du gerne vil inddrage patienter og pårørende i din undervisning, så kan CAMES gøre det let for dig. Vi har nemlig igennem flere år trænet patienter og pårørende til at kunne indgå i undervisningssammenhænge. I dag har vi en stor gruppe mennesker, som gerne går i dialog om deres sygehistorie og fortæller om deres blik som brugere af sundhedsvæsenet.
    18. november 2022

    Introduktionsuddannelse i infektionsmedicinsk sygepleje - simulationsdag

    ​Kursusdag i simulation har fokus på observation og behandling af patient ved hjælp af ABCDE-systematikken samt på teamsamarbejde og kommunikation (closed loop og ISBAR).
    18. november 2022

    Introduktionsuddannelse i lungemedicinsk sygepleje - simulationsdag

    Dagen består primært af simulationsbaseret undervisning. Indholdet i kurset er fastlagt i samarbejde med de lungemedicinske afdelinger i Region Hovedstaden og er del af den lungemedicinske efteruddannelse. Kursusdagen i simulation har fokus på observation og behandling af den lungemedicinske patient ved hjælp af ABCDE-systematikken samt på teamsamarbejde og sikker kommunikation.

    K

    26. januar 2023

    Knæartroskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i knæartroskopi for læger i introduktionsstilling eller hoveduddannelse i ortopædkirurgi.
    27. januar 2023

    Koloskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i koloskopi for læger i hoveduddannelse i gastrokirurgi og gastroenterologi.
    14. september 2023

    Kompetenceudvikling for hovedvejledere samt Brush-up kurser

    Kurset henvender sig til læger, der varetager hovedvejlederfunktionen i den lægelige videreuddannelse. Kurset forholder sig til vejledning i den lægelige videreuddannelse på et overordnet plan, og deltagerne repræsenterer forskellige specialer og uddannelsesniveauer.
    21. juni 2023

    Kompetencevurdering for alle speciallæger der er vejledere i de skærende specialer

    ​Kurset sætter fokus på kompetenceevalueringen i den lægelige videreuddannelse. Kurset er specialespecifikt for de skærende specialer, hvor specielt evalueringen af de kirurgiske kompetencer er en udfordring.​
    30. januar 2023

    Konflikthåndtering

    Konflikter er en del af livet. De påvirker vores kliniske hverdag i større eller mindre grad, uanset hvilken faggruppe vi tilhører. De kan være kilde til frustration eller til udvikling, det afhænger helt af, hvordan og hvor hurtigt, vi håndterer dem.

    L

    27. januar 2023

    Laparoskopi

    ​Simulationsbaseret kursus i basal laparoskopi for læger i gynækologi, mave/tarmkirurgi, thoraxkirurgi og urologi.
    27. januar 2023

    Lumbalpunktur

    ​Simulationsbaseret​ kursus i lumbalpunktur for alle læger.
    27. januar 2023

    Lumbalpunktur af børn og neonatale

    Lumbalpunktur er af Sundhedsstyrelsen klassificeret som en nødvendig procedure at tilegne sig i forbindelse med specialisering som pædiater. Målet med kurset er, at kursisterne skal træne deres kompetencer i lumbalpunktur på et børnefantom med henblik på transfer af kompetencerne til klinikken.
    15. marts 2023

    Læring i klinikken (pædagogik I)

    KBU-lægen bliver i stand til at identificere læringsbehov og læringsmuligheder i den kliniske hverdag samt at kunne planlægge egen læring.

    N

    23. november 2022

    NAPS

    ​Kurset er målrettet sundhedspersonale, som er involveret i at udføre propofol-sedation til patienter i forbindelse med gastroenterologiske endoskopiske procedurer uden medvirken af anæstesiologisk personale.​
    25. april 2023

    Nationalt kursus for akutlæger i præhospitale settings

    På dette meget deltageraktive kursus undervises i det, der er særligt, ved det præhospitale arbejde for speciallægen. Kurset er et mix mellem teori, workshops og simulationer af komplekse situationer. Teamsamarbejdet med øvrige præhospitale samarbejdspartnere trænes i komplekse og udfordrende situationer.
    18. januar 2023

    Neonatal Resuscitation

    Kurset i neonatal genoplivning er et tværfagligt simulationsbaseret kursus, der omhandler både færdighedstræning og træning af ikke-tekniske færdigheder.
    27. januar 2023

    Nødtrakeotomi

    ​Simulationsbaseret kursus i nødtrakeotomi for alle læger.

    P

    14. september 2023

    Patienter som undervisere

    På CAMES oplever vi i stort omfang, at de studerende og sundhedsprofessionelle gerne vil have patienter og pårørende direkte med i undervisningen. Her på siden kan du blive klogere på vores uddannelseskoncept. Og tjek, hvordan du selv kan blive underviser eller inddrage patienter og undervisere i undervisningen.
    10. februar 2022

    Patientkommunikation

    Obligatorisk 3-dages kursus for læger i Klinisk Basisuddannelse, samt for tredjelandslæger i evalueringsansættelse
    27. januar 2023

    Pleuracentese og anlæggelse af små pleuradræn

    ​Simulationsbaseret kursus i pleuracentese og anlæggelse af små grisehaledræn i pleura størrelse 7 – 16 F ved pleuraeffusion og pneumothorax
    14. september 2023

    Praksisdelen - KBU

    11. oktober 2021

    Psykologisk Tryghed

    Psykologisk tryghed er et vigtigt element i patientsikkerhed og understøtter innovation, speak-up, og samarbejde. I samarbejde mellem Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation (CAMES), Center for HR og Dansk Selskab for Patientsikkerhed tilbyder vi interaktive workshop koncepter, som hjælper deltagerne med at forstå, hvordan de kan påvirke psykologisk tryghed, og hvilken gevinst de kan forvente ved at understøtte psykologisk tryghed i deres afdeling.
    15. marts 2023

    Pædagogik II – Undervisning, supervision og vejledning

    Kurset introducerer deltagerne til basale begreber og principper for uddannelse og læring, og giver mulighed for at afprøve, hvorledes teorien på dette område kan anvendes i konkret praksis.

    R

    11. oktober 2021

    Robotkirurgisk Uddannelse i Region Hovedstaden

    ​Robotkirurgisk Uddannelse er et grundkursus, for læger og operationssygeplejersker, der giver en indføring i robotassisteret kirurgi, på tværs af de kirurgiske specialer.

    S

    30. november 2021

    Simulationstræning - Obstetrik - for ambulancebehandlerelever

    ​Obstetrisk simulationskursus med 2 simulationsdage på CAMES om præhospitale fødsler og akutte obstetriske tilstande.
    27. april 2023

    Specialespecifikt forskningstræningsforløb for anæstesiologer

    ​Forskningstræningsmodulet består af i alt 19 kursusdage fordelt på den 4-årige uddannelse. De 10 dage er reserveret til at arbejde med eget projekt, de øvrige 9 dage er fordelt på forskellige kurser i forskningsmetode. Formålet med dette projekt er at undersøge virkningen af at hjemtage grundmodulet for anæstesiologer i speciallægeuddannelse som specialespecifikt kursus, målt på kursisternes videnskabelige kompetencer og selvvurderet tilfredshed med egen læring.
    9. juni 2023

    Sundhedsvæsenets Organisation og Ledelse - SOL 1

    13. september 2021

    Sundhedsvæsenets Organisation og Ledelse - SOL 2

    ​SOL 2 (Sundhedsvæsenets Organisation og Ledelse) er et 3-dages internatkursus.
    9. juni 2023

    Sundhedsvæsenets Organisation og Ledelse - SOL 3

    T

    24. november 2022

    TOTT – Tværfaglig Obstetrisk Team Træning

    ​Dette kursus træner teamsamarbejde ved akutte kejsersnit mellem obstetrisk afdeling, anæstesiologisk afdeling og andre relevante samarbejdspartnere.
    27. januar 2023

    Transvaginal ultralyd

    ​Simulationsbaseret kursus i transvaginal ultralyd for læger i introduktionsstilling eller hoveduddannelse i gynækologi og obstetrik.
    8. februar 2022

    Traume Team Træning - TTT

    ​Dette kursus er udviklet i samarbejde med Traumecentret på Rigshospitalet (Traume center level 1). Det har stor betydning for håndteringen af den hårdt kvæstede patient, at der ved et traumekald foreligger en fast køreplan for modtagelsen.
    12. oktober 2021

    Triage- & teammodul i akutsygepleje – Simulationsdage

    ​Kursusdagene har udgangspunkt i samarbejde, koordinering, prioritering og flowstyring.
    1. september 2021

    Træning og uddannelse på CAMES

    ​Her på siden kan du få en ide om, hvorfor CAMES med over 30.000 årlige kursister er blevet et af Europas mest efterspurgte uddannelses-simulationscentre.
    3. august 2021

    Tværfaglig Teamtræning på Operationsstuen

    Operationsstuen er et komplekst sted at arbejde. Der stilles høje krav til tekniske og kliniske færdigheder i et dynamisk miljø, hvor forskellige faggrupper skal arbejde tæt sammen. For at få patienten hurtigt og sikkert gennem et kirurgisk indgreb kræves derfor også færdigheder i kommunikation, samarbejde, situationsbevidsthed, lederskab og beslutningstagning. Disse sociale og kognitive færdigheder er fokus for dette kursus.
    (Webid:0454c3a7-4d43-4bd1-bbb2-539aafb8be80 Webid:96f74fbb-442d-4bde-9643-4089328f79c9 Webid:c7d2adaf-792d-4c1d-b59b-092a96acbecf Webid:a43abb96-cf70-495b-afbb-8a13a2e00c8d Webid:41151bd9-1914-4177-a376-d7719803bc65 Webid:fe699954-750c-4e76-b30f-0deb92e5cc15 Webid:bc0981d1-6b57-4664-80b8-6c5847019d34 Webid:51025468-a16d-467f-96d8-09563473362b Webid:67153190-8d0f-4dcf-a792-a2eecab7b6d7 Webid:993bb9c7-26a0-4369-8075-888401b2fc9a Webid:214822d4-9a92-4d00-b51c-b60f62b45dd5 Webid:4183d63e-4f39-43df-9fb8-4efcbce245b7 Webid:813b3cd1-ab4e-4df9-942c-15e7328912d6 Webid:83ef1c64-1607-418a-a704-7d4a9d9802af Webid:68e866b2-f8d5-4b54-9d01-2827939cc264 Webid:84651f10-fd8f-424f-9081-c88bc8f193cf Webid:6fd2b54e-20ed-4f2f-aaae-aefe472a359c Webid:702398fc-c52e-4dfa-b670-fe985cf07a2d Webid:f8556f0e-e22d-434b-9915-fa44758830c8 Webid:c99d1808-c2f9-4f31-ab97-4d3328e87698 Webid:13895384-9d20-414f-b329-737fda319187 Webid:68b18ed1-b500-4a46-8187-528cd9d8d298) ( ContentTypeId:0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF39009452EC1D623246A98E3D4F4B956DBBB600B52690698F9B4317A25D71E6FF9098B4* OR ContentTypeId:0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF39009452EC1D623246A98E3D4F4B956DBBB6009FCC3CB9B450407BB9E27261DE6B5B69* ) ( PublishingDate>1970-01-01) TaggedTags:* - {"AlternateSearchText":"","DescriptionLimitCount":0,"Excludes":[],"Filter1Selected":false,"ImageTemplateDisplayType":0,"IndexWp":false,"LimitDescription":false,"MaxResults":0,"Published1Days":5,"Published1Filter":0,"Published2Date":"\/Date(-3600000+0100)\/","Published2Filter":1,"SelectedTags":"","ShowAlphabet":true,"ShowSearch":true,"SortDesc":false,"SortOrdering":1,"Sources":[{"m_Item1":"https:\/\/www.regionh.dk\/CAMES\/Traening-og-undervisning","m_Item2":true,"m_Item3":"0454c3a7-4d43-4bd1-bbb2-539aafb8be80"}],"TemplateDisplayType":3}
    Publiceringsdato: 13-09-2022 13:35

        CAMES Rigshospitalet: Ryesgade 53B, opg. 98A, 2100 København Ø - Tlf. 38 66 46 31 - Mail:cames.rigshospitalet@regionh.dk

        CAMES Herlev: Borgmester Ib Juuls Vej 1, opg. 1, etage 25, 2730 Herlev - Tlf. 38 68 43 69 - Mail:cames-herlev.center-for-hr@regionh.dk

        T

        E Skriv til os

        • Ophavsret
        • Persondatapolitik
        • Cookies
        • Tilgængelighedserklæring