Det Nye Rigshospital

Det Nye Rigshospital skal danne rammen om højt specialiseret behandling i moderne rammer
Illustrationer: 3XN/aarhus arkitekternePå Rigshospitalet bliver der opført en ny nordfløj, et patienthotel/ administrationsbygning og et parkeringshus. Projektet kaldes Det Nye Rigshospital og står klar i 2018. 
 

Det bygger vi

Projektet afspejler en bæredygtig og fleksibel arkitektur med patientsikkerhed, hygiejne og arbejdsmiljø i fokus. Byggeriet understøtter det eksisterende hospitals status som Region Hovedstadens og Danmarks spydspids på hospitalsområdet med mange højt specialiserede afdelinger.

Illustrationer: 3XN/aarhus arkitekterne​​​​

Rigshospitalets nye behandlingsbygning kaldes Nordfløjen og får ensengs-stuer, ambulatorier, et intensivafsnit og operationsstuer. P-huset rummer 650 pladser og patienthotellet får 75 værelser.

Best Future Hospital​​

Det Nye Rigshospital blev i 2012 tildelt arkitekturprisen WAF i kategorien Best Future Hospital. De nye bygninger er tegnet med aarhus arkitekterne A/S som totalrådgiver i samarbejde med 3XN, Grontmij, Nickl&Partner fra Tyskland samt Kristine Jensens Tegnestue.

Formet som et zig-zag​

Nordfløjen er formet som et zig-zag med en hovedfærdselsåre og lokale ’gader’ i de kliniske områder. Det gør det muligt for de ansatte at bevæge sig effektivt fra A til B uden forstyrrende gennemgang i patientområderne.
Illustrationer: 3XN/aarhus arkitekterne

Bedre hverdag​

Det Nye Rigshospital vil få en positiv indvirkning på  personalets hverdag og  muligheder for at komme rundt. Det imødekommer samtidig patienternes behov for ro og overskuelighed.

Besøg ​projekt​​​​et​​s hjemmeside

Redaktør