Blodprøvesvar – forstå dem

Bliv lidt klogere på, hvordan du skal forstå dine blodprøvesvar og kan følge dem over tid.

Blodprøvesvar findes to steder

Når du er blevet henvist til at få taget blodprøver, kan du som regel, senest to dage efter de er blevet taget, logge dig ind med dit NemID og se svarene på:

  • sundhed.dk
  • minsundhedsplatform.dk

Som udgangspunkt skal alt, hvad der ikke er normalt, vurderes af en læge med henblik på en eventuel behandling. Så hvis din læge ikke kontakter dig, er det en god idé, at du kontakter din læge.

Sundhed.dk

I din 'Sundhedsjournal' på sundhed.dk vises alle dine blodprøver på det samme skærmbillede, så du kan sammenligne alle dine blodprøvesvar med hinanden over tid.

Se dine prøvesvar på sundhed.dk

Når du aktiverer det enkelte blodprøvesvar, kan du se, hvordan svaret ligger i forhold til normalområdet. De enkelte blodprøver kan også, når du afkrydser dem, skrives ud som grafer, hvor du kan se prøvesvarenes udvikling over tid.

Se dine blodprøvesvar i Sundhedsjournalen på sundhed.dk

Minsundhedsplatform.dk

'Se prøvesvar' er en funktion på minsundhedsplatform. dk. Her kan du se, hvordan hvert enkelt prøvesvar ligger i forhold til normalområdet. Du har også mulighed for at se prøvesvaret i forhold til tidligere svar – også som graf, hvor du kan se prøvesvarenes udvikling over tid i forhold til normalområdet.

Se dine blodprøvesvar i minsundhedsplatform.dk

Redaktør