Medicin – de bedste hjemmesider, apps og guides

​Her er samlet en række hjemmesider, rådgivninger og apps, der kan hjælpe dig med at få indblik og overblik over din medicin.

 Hjemmesider

Gratis telefonrådgivning

  • Ring gratis på 82121212 døgnet rundt, hvis du eller din pårørende har brug for akut vejledning ved forgiftning
    Læs mere på Giftlinjens hjemmeside
  • TrygMor er en gratis telefonrådgivningstjeneste i Region Hovedstaden, hvor gravide eller ammende kan ringe og få personlig og lægefaglig vejledning om brug af medicin, naturlægemidler m.m.

    Ring på telefon: 38 63 63 63. Hver mandag og torsdag fra kl. 9.00 - 12.00.
    Læs mere på TrygMors hjemmeside

Apps, der giver overblik

Medicinkortet 

Alle dine medicinoplysninger gemmes i dit Medicinkort. Du har mulighed for at se alle dine recepters informationer, ligesom du kan anmode din læge om at forny recepter.

Medicinhusker

Udviklet af Apotekerforeningen, hjælper dig med at holde styr på din medicin. Hvis du indtaster et tidspunkt for, hvornår du skal tage medicinen, vil appen sende dig en påmindelse, når det er tid til at tage medicinen. Appen har også en kalender, hvor du kan få et overblik over dit daglige medicinforbrug.

Min Medicin

Appen indeholder information om al medicin, der er markedsført i Danmark samt information om tilskuds - og udleveringsregler. Informationen hentes fra hjemmesiden min.medicin.dk og er på almindeligt dansk. Indholdet opdateres hver 14. dag.

Medicintjek

Udviklet af Lægemiddelstyrelsen, giver dig mulighed for at søge på et produkt eller scanne stregkoden på medicinæsken og få adgang til oplysninger om bl.a. virksomt indholdsstof, opbevaring, indikationer, anbefalet dosering, styrke, pris, indlægsseddel og evt. risici ved samtidig brug af flere præparater.  Med Medicintjek har du én samlet indgang til information fra hjemmesiderne medicinpriser.dk, medicinkombination.dk, indlægsseddel.dk og lægemiddelstyrelsen.dk.

Redaktør