I denne video "Sådan får du mest muligt ud af dine lægesamtaler" får du fem gode råd til, hvordan du kan gå fra samtaler med tryghed og overblik. Varighed: 2.03.
Tøv aldrig med at kontakte din læge, hvis du har opdaget noget ved din krop, der bekymrer dig. Når du ringer til dine læge, er det er vigtigt, at du oplyser ret præcist, hvad det drejer sig om. Det giver din læge mulighed for at beslutte, hvor hurtigt du skal undersøges.
Undersøgelsesforløbet har til formål enten at udelukke, at du fejler noget, eller at finde frem til hvilken sygdom, du skal behandles for. Det kaldes at få en diagnose.
Et undersøgelsesforløb kaldes også i sundhedsvæsenet for udredning. Et undersøgelsesforløb kan fx bestå af samtaler, fysiske undersøgelser, blod- og vævsprøver, røntgen, skanninger og kikkertundersøgelser.
Et undersøgelsesforløb afsluttes ofte hos din egen læge. Men andre gange bliver du henvist enten til en speciallæge eller et hospital for at blive undersøgt nærmere.
Langt de fleste undersøgelser foregår i dag ambulant. Ambulant betyder, at undersøgelsen bliver foretaget samme dag - at du ikke er indlagt.