Tilskud til høreapparatbehandling hos en privat høreklinik

Private høreklinikker tilbyder høreapparatbehandling. Hvis du har et ukompliceret høretab kan du vælge at få høreapparatbehandling hos en godkendt, privat høreklinik. Du kan ansøge regionen om et tilskud til høreapparatbehandlingen hos en godkendt, privat høreklinik.  

​​

Tilskud dækker ikke nødvendigvis alle dine udgifter

Høreapparatbehandling på en privat høreklinik er ikke en del af det offentlige sundhedsvæsen. Du skal derfor selv betale for høreapparatbehandlingen, høreapparatet, tilbehør, tilpasning, efterjusteringer mv.

Hvis du får et offentligt tilskud, dækker dette ikke nødvendigvis alle dine udgifter.

Godkendte, private høreklinikker du kan vælge imellem

Du kan ansøge regionen om et offentligt tilskud til høreapparatbehandling hos en godkendt, privat høreklinik. Regionen giver kun tilskud til behandling hos disse godkendte, private høreklinikker:
Se liste over godkendte, private høreklinikker på www.audiologi.dk

Tilskud du kan få til høreapparatbehandling

Tilskuddet udgør pr. 1. januar 2019:

  • Høreapparatbehandling for et øre på op til 4.129 kr. 
  • Høreapparatbehandling for andet øre på op til 2.373 kr.

Hvad skal du selv betale for høreapparatet?

Hvis høreapparatet koster mere end tilskuddet, som du får fra regionen, skal du selv betale merudgiften.

Ansøg om tilskud inden du starter høreapparatbehandling

Du skal ansøge regionen om tilskud, inden du påbegynder behandlingen hos en privat høreklinik. Inden du ansøger regionen om tilskud, skal du først have en henvisning til en privat høreklinik fra en ørelæge.

For at få tilskuddet, skal du udfylde ansøgningsskemaet nedenfor. Søg om tilskud til høreapparat ved at følge instrukserne og udfyld ansøgningsskemaet (PDF- åbner i nyt vindue)

Søg om tilskud til høreapparat ved at følge instrukserne og udfyld ansøgningsskemaet (PDF- åbner i nyt vindue)Søg om tilskud til høreapparat ved at følge instrukserne og udfyld ansøgningsskemaet (PDF- åbner i nyt vindue)Søg om tilskud til høreapparat ved at følge instrukserne og udfyld ansøgningsskemaet (PDF - åbner i nyt vindue)

Bemærk venligst, at det ikke er muligt at udfylde skemaet på mobile enheder (mobiltelefoner og tablets).

Vi anbefaler, at du udfylder og gemmer skemaet på din computer. Herefter kan du sende en meddelelse i Digital Post til regionen og vedhæfte skemaet til meddelelsen. Borgerservice i din kommune kan hjælpe dig med Digital Post.

Skriv sikkert til os med Digital Post via borger.dk

Hvis dette ikke er muligt, kan du sende ansøgningsskemaet med post til:
Region Hovedstaden
Center for Sundhed
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød
Mærk kuverten ”Tilskud til høreapparat”

Hvor ofte kan du få tilskud til høreapparater hos en privat høreklinik?

Hvis du har fået tilskud til køb af høreapparat hos en privat høreklinik med offentligt tilskud, kan du efter fire år ansøge om et nyt tilskud fra regionen til et nyt høreapparat hos en privat høreklinik. Du kan også vælge at få høreapparat i det offentlige sundhedsvæsen i stedet, hvilket altid er gratis for dig.

4 årskravet for at få tilskud gælder ikke, hvis du tidligere har fået udleveret et høreapparat i det offentlige og herefter beslutter at ansøge om tilskud til høreapparater hos en privat høreklinik. Dette følger af afgørelsen nr. 18SPS40 fra Styrelsen fra Patientsikkerhed fra den 9. august 2018:
”Ved overgang fra offentlig til privat høreapparatbehandling gælder der ikke et 4-årskrav for at få tilskud”.

Redaktør