Tang høstning og knejpefestival skal lokke turister til Nordsjælland

​Vækstindsatsen Maritim Turisme søsætter nu tredje runde af maritime udviklingsprojekter, der skal bidrage til at styrke turismeerhvervet i Nordsjælland. Fem udviklingsprojekter er udvalgt til at modtage konsulentbistand. 

​Smagsprøver uddeles i Helsingør. Foto: Mette Clausen Sandahl

Med igangsættelsen af disse projekter har Maritim Turisme nu støttet 16 udviklingsprocesser, og mere end 60 virksomheder fra Halsnæs, Helsingør og Gribskov kommuner har deltaget i forskellige udviklingsforløb. 

Projekterne kommer i denne gang til at centrere sig om kulturelle og kulinariske oplevelser for borgere og turister.
Havnen i centrum
Knejpefestivalen, som præsenterer folke- og havnemusik på knejperne i Helsingør får nu assistance af Maritim Turisme til at sætte retningen for den videre udvikling af festivalen på en måde, der sikrer, at musikken og de historiske rammer kan tiltrække endnu flere gæster. Knejpefestivalen afholdes på baggrund af et samarbejde mellem Kulturværftet og de private virksomheder, knejperne.
 
Der er også afsat ressourcer i form af konsulentbistand til udvikling af koncept og sikring af driften af skibet Kivioq. Kivioq var polarforskeren Knud Rasmussens sidste ekspeditionsskib, som en ihærdig gruppe af borgere arbejder på at give nyt hjemsted i Hundested. Skibet skal indgå i fortællingen om Knud Rasmussen, hans arktiske ekspeditioner og finde nyt liv som skib for korte ”ekspeditioner” med turister.
 
Samtidig får Hundested By og Havn, der er i kraftig forandring, hjælp til at skabe en bæredygtig udvikling, der skal øge synligheden og tiltrækningskraften over for kunder og nye kollegaer.
Maritime madoplevelser
Projekterne kommer også til at stå i fødevarernes tegn, når lokale restauranter i Halsnæs, Helsingør og Gribskov kommuner vil skabe naturnære oplevelser for lokale og turister langs kysten. Her vil lokale restauranter ud fra et samlet koncept invitere børn og voksne til at udforske havets spisekammer, når de høster, tilbereder og smager tang.
 
Gode lokale madoplevelser bidrager til gode oplevelser og gode minder om ferien. Derfor vil landmænd, gartnere, fiskere, kokke og andre virksomheder øge samhandlen på tværs af kommunegrænserne. Sammen er der mulighed for at udvikle produkter og præsentere madoplevelser med et lokalt præg. Maritim Turisme skal være med til at sikre samarbejdet og udvikling af koncepterne.
 
Det er allerede nu muligt at booke nogle af de maritime oplevelser, der finder sted i Nordsjælland via VisitNordsjællands hjemmeside. 
Turismevækst
Foruden at støtte udviklingsprojekter undersøger Maritim Turisme også potentialet for øget turisme i Nordsjælland. I løbet af sommeren 2017 vil viden om turisternes færden og oplevelser blive indsamlet til videre analyse.
 
Maritim Turisme afholder i den forbindelse en workshop for turismevirksomheder i Halsnæs, Helsingør og Gribskov. Workshoppen finder sted tirsdag den 21. marts 2017 klokken 14:30-17:30 på Sankt Helene Centret, Bygmarken 30, 3220 Tisvildeleje.
 
Workshoppen er for virksomheder, der ønsker at udvikle ideer og produkter under temaet maritim turisme i Nordsjælland, søger inspiration og viden til forretningsudvikling af egen virksomhed eller som ønsker at møde ligesindede virksomheder.
 
Tilmelding til workshoppen kan ske via dette link www.helsingor.dk/maritim-turisme. Sidste frist for tilmelding er fredag den 17. marts.
 
Fakta om Maritim Turisme
Maritim Turisme er et tværkommunalt projekt mellem kommunerne Halsnæs, Helsingør og Gribskov samt VisitNordsjælland.
 
Fra april 2016 og to år frem er det muligt for virksomheder med flere at ansøge Maritim Turisme om støtte i form af konsulentbistand.
 
Formålet er at udvikle forretningsideer og samarbejder inden for turisme og oplevelser på tværs af virksomheder og kommuner.
 
Projektet er finansieret af Region Hovedstaden, Vækstforum Hovedstaden,
Visit Nordsjælland, Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner samt Hundested, Gilleleje og Helsingør havne.
 
For yderligere information
 
Mette Sandahl
Projektleder
Maritim Turisme
Telefon: 4031 1911
E-mail: mecsa@halsnaes.dk
 


Redaktør