Fortsat store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft

Efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft er fortsat stor. Vækstbarometrets seneste tal viser, at mere end hver femte virksomhed i Region Hovedstaden ’i høj grad’ har haft svært ved at finde den arbejdskraft, den har brug for. JP Finans har den 14. juli bragt de nyeste tal for Vækstbarometret.

I vækstbarometret adspørges ca. 800 virksomheder halvårligt om deres forventninger til vækst og rekruttering af arbejdskraft. Janus Sandsgaard, fagchef for digitalisering hos Dansk Erhverv, påpeger i Finans.dk (Jyllandsposten), at der fra flere virksomheders side af er blevet taget alternative metoder i brug, hvor der udloves findeløn på op mod 15.000 kr. til medarbejdere, der hjælper med at finde den rette kandidat.

​"Kampen om arbejdskraft er ved at være rigtig hård, og det gælder inden for flere brancher, og det gælder både for faglærte i byggeriet og højtuddannede i videnstunge virksomheder. Konsekvenserne kan blive, at virksomheder, som er klar til at skabe arbejdspladser, bliver nødt til at rykke ud og placere sig andre steder for at få løst opgaver. Det vil være katastrofalt, og ser vi storbyer som Stockholm, Hamborg og Amsterdam skal vi op i gear, " lyder det fra regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen i Finans.dk.

I forsøget på at komme denne problematik til livs påpeger Sofie Hæstorp Andersen en udfordring i forhold til manglende koordinering:  "I dag gør staten én ting, arbejdsmarkedets parter noget andet og kommunerne noget tredje, men ingen gør det i takt. Region Hovedstaden har derfor taget initiativ til et strategisk samarbejde med arbejdsmarkedets parter, virksomheder, skoler og kommuner for at få flere unge til at tage faglærte uddannelser, få flere i praktik og få skabt et mere gennemskueligt uddannelsessystem."

Læs hele artiklen her i JP Finans (kræver abonnement).

Resultater fra vækstbarometret forår/sommer 2017.

Redaktør