Fra el-butik til danmarksmester i velfærdsteknologi

El-installatørvirksomheden SIF Gruppen har deltaget i Væksthus Hovedstadsregionens SundVækst-program, der er et 7 måneders vækstforløb målrettet virksomheder, der arbejder med sundheds- og velfærdsløsninger, og som ønsker at styrke deres salg til det offentlige. SundVækst-programmet er finansieret af Vækstforum Hovedstaden og EU’s Regionaludviklingsfond. Der rekrutteres løbende til forløbet og næste hold starter i juni 2017.


 Living Lab i Gladsaxe – en 1:1-model af en plejebolig, der fungerer som laboratorium for at afprøve ny teknologi

SundVækst-programmet udvikler virksomhederne sammen med eksperter en skræddersyet vækstplan, der sandsynliggør 20 % vækst 3 år i træk på det offentlige marked. Virksomhederne møder eksperter og kommunale beslutningstagere og kan derudover købe ekstern ekspertrådgivning for op til 95.000 kr. 

Det har El-installatørvirksomheden SIF Gruppen gjort. SIF Gruppen er en 100 år gammel virksomhed, der kunne være fortsat som traditionel el-butik. Men med en ambitiøs vækststrategi har virksomheden knækket koden til det offentlige marked og går nu efter at være landets førende leverandør af velfærdsteknologiske løsninger.

Det startede som en lille lokal installationsforretning – i dag, tre generationer efter, har SIF Gruppen små 300 medarbejdere. Virksomheden har valgt at satse på det offentlige marked og tilbyder i dag velfærdsteknologiske løsninger som sensorgulve og patientkaldesystemer til brug i plejeboliger og hos hjemmeboende ældre og handicappede. Et led i satsningen er et Living Lab i Gladsaxe – en 1:1-model af en plejebolig, der fungerer som laboratorium for at afprøve den nye teknologi.

Det offentlige marked kan være en hård nød at knække 

Komplicerede udbudsregler og kommunale beslutningsgange er svært at arbejde med, når man ikke kender dem. SIF Gruppen har brugt Væksthus Hovedstadsregionen i sit strategiarbejde ad flere omgange. Senest i SundVækst-forløbet, som er målrettet virksomheder med ambition om at sælge mere på det offentlige marked.

– Vi er en snart 100 år gammel virksomhed og kunne i princippet være fortsat som en traditionel el-butik. Men vi har villet mere end det og har i dag et mål om at være Danmarks førende leverandør inden for velfærdsteknologiske løsninger, og det er vi godt på vej til. Væksthuset har skubbet og udfordret os frem til denne målsætning og hjælper os med at holde fast i målet, lægge en strategi og følge den. Det er en øjenåbner at forstå, hvordan det offentlige arbejder, køber ind – og tænker. Hvad skaber værdi for en sygeplejerske eller sosu-assistent? Når vi ved det, kan vi skræddersy løsninger og koncepter, der kan gøre medarbejdernes og borgernes liv bedre – og samtidig tilgodese kommunens bundlinje, siger salgs-, marketing- og udviklingschef Lars Mejlby fra SIF Gruppen. 

Læs mere om programmet på www.vhhr.dk/sundvaekst
Redaktør