Gamle computere er guldrandet grøn forretning

​Virksomheden Tier 1 Asset sælger brugt hardware. Det er med til at gøre Danmark til et miljømæssigt foregangsland og er samtidig en guldrandet forretning.

​Gammelt computerudstyr gøres klar til salg igen. Foto: Jacob Bergstrand

​Virksomheden Tier 1 Asset har gjort aftjent hardware til en guldrandet forretning. Selv om virksomheden har haft god vind i sejlene siden starten, begyndte konkurrenter at nappe virksomheden i haserne. Virksomheden er en grøn virksomhed, der sælger brugte computere, tablets og andet hardware. Computerudstyr fra større virksomheder opkøbes og gøres klar til salg igen. Ved at renoverer og genanvende det brugte hardware har virksomheden fra starten satset på en grøn forretningsmodel. Men de manglede blandt andet at blive ISO-certificeret, og det var afgørende for deres fortsatte vækst. De besluttede sig for at tilmelde sig et forløb hos Væksthus Hovedstadsregionen, som har som mål at rådgive små og mellemstore virksomheder om grønne forretningsmodeller og sætte turbo under væksten.

100% grøn forretning er en afgørende faktor

Tier 1 Asset har været rigtig glade for at deltage i forløbet. I dag er de ISO certificeret. Virksomheden kan dokumentere at de er 100% grønne, og de er helt overbeviste om, at de når et mål om at gå fra 10% til 20% vækst i omsætning. Tier 1 Asset har stort set sat sig på det danske marked og opererer globalt. I år åbner de en afdeling i England med i første omgang 15-20 mand ansat.

Mere om projekt Grøn vækst via grønne forretningsmodellerRedaktør