Nye tal viser mangel på kvalificeret arbejdskraft

​Seneste Vækstbarometer fortæller, at halvdelen af de adspurgte virksomheder, der har søgt nye medarbejdere det sidste halve år, har haft svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Samtidig har hver tiende virksomhed taget godt i mod en flygtning, fordi det er gode medarbejdere og fordi virksomhederne gerne vil tage et ansvar.

​Hvert halve år tager Region Hovedstaden pulsen på over 800 virksomheders forventninger til og vilkår for vækst.


Seneste Vækstbarometer fortæller, at halvdelen (54%) af de adspurgte virksomheder, der har søgt nye medarbejdere det sidste halve år, har haft svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Se resultatet for arbejdskraft
Vi har også spurgt virksomhederne til om de har ansat flygtninge, og her svarer hver tiende, at de har en flygtning ansat. Som årsag til det, angiver de blandt andet, at det er fordi flygtninge er gode medarbejdere, og fordi virksomhederne gerne vil tage ansvar.
Se resultatet for flygtninge
Når vi laver erhvervspolitiske prioriteringer og planlægger, hvordan vi skal understøtte erhvervslivet, så vi kan skabe vækst og arbejdspladser, er viden om forventninger og vilkår blandt virksomhederne helt essentielt.
Redaktør