Regionsrådsformand roser ny hovedstadsstrategi

​​Regionsrådsformand roser ny hovedstadsstrategi. Men brug for et statsligt forum til at drøfte problemstillinger i Hovedstadsområdet og Øresundsregionen.

​- ​Herligt med en hovedstadsstrategi, der dækker på tværs af kommuner, regioner og Øresund. Det har vi ønsket os længe. Men vi har brug for et særligt forum til at diskutere alle de gode initiativer og holde øje med deres fremdrift. Ellers kan vi ikke være sikre på at skaffe de fornødne arbejdspladser.

Sådan lyder kommentaren fra regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), efter at regeringen tirsdag fremlagde sin hovedstadsstrategi, der skal skabe bedre vilkår for vækst i hovedstaden.

Hovedstadsstrategien sætter fokus på 32 initiativer, der skal styrke hovedstadens muligheder for økonomisk udvikling og fremgang. Mange af initiativerne handler om at øge samarbejdet mellem kommuner, regioner og stat. Også på tværs af Øresund er der behov for at øge samarbejdet i endnu højere grad.

- Det er rigtig gode initiativer, som vi støtter op omkring i Region Hovedstaden, for hovedstadens udvikling og vækst er hele Danmarks garanti for at få del i den internationale vækst, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Men der mangler ifølge regionsrådsformanden et statsligt forum, som kan gøre status over de mange gode initiativer i strategien.

- Det skal sikre fremdrift - og gensidigt ansvar for, at vi kommer i mål med flere arbejdspladser og mere vækst. I vores regionale udviklingsstrategi, kaldet ReVUS, har vi netop sådan et forslag om at nedsætte et statsligt forum til drøftelse af de vigtigste problemstillinger i hovedstadsregionen og Øresundsregionen, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Greater Copenhagen fremhæves

Alle kommuner på Sjælland og de to regioner, Region Sjælland og Region Hovedstaden, er allerede begyndt at samarbejde om vækst under brandet ”Greater Copenhagen”. Region Skåne og de skånske kommuner er i dialog om at komme med.

Derfor glæder det også Sophie Hæstorp Andersen, at Greater Copenhagen fremhæves særligt i regeringens hovedstadsstrategi. Men der mangler grønne initiativer, mener hun.

- Jeg har en vision om, at hovedstadsregionen bliver grønnere. Både for vores helbreds skyld, men også fordi der er gode penge at tjene for grønne virksomheder, som vil eksportere. Her ville vi jo gerne have, at regeringen spillede med, så vi kunne se fremad mod en metropol med flere grønne vækstvirksomheder, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Yderligere information:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88​
Redaktør