Iværksættere og små virksomheder inden for IKT skal vokse med hjælp fra Scale-Up

Vækstforum Hovedstaden støtter Scale-Up Denmark - et tværregionalt træningskoncept for iværksættere og små virksomheder. Målet er at skabe en elite af højvækstvirksomheder i Danmark.

Christian Bruhn Rieper, vicedirektør i Center for Regional Udvikling, har i et interview til Scale-Up beskrevet formålet med projektet, som er en af regionens store indsatser inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT).

"Samtlige regioner i Danmark er indgået i et fællesskab, hvor der arbejdes på at skabe vækst hos mindre virksomheder med udgangspunkt i regionale styrkepositioner. Det skyldes, at vi her i landet er nogen af de dygtigste til at skabe flest opstartsvirksomheder pr. antal indbyggere, men når det kommer til at få virksomhederne til at vokse, står vi over for en udfordring."

Scale-Up skal bidrage med vokseværk til mindre virksomhedere ved eksempelvis at hjælpe iværksættere med at få værdifuld sparring og gøre sig erfaringer omkring internationale markeder hos mentorer fra succesfulde danske og internationale virksomheder.

Læs artiklen fra Scale-Up her.

FAKTA

  • Scale-Up er et tværregionalt samarbejde, som finansieres af samtlige vækstfora.  
  • Det samlede budget for Scale-Up er 30 mio. kr.
  • Vækstforum Hovedstaden bidrager med 6,75 mio. kr. fra erhvervsudviklingsmidlerne og 23 mio. kr. fra strukturfondsmidlerne
  • Der er udvalgt 355 virksomheder til at deltage i projektet på baggrund af deres ekstraordinære vækstpotentiale. Disse skal tilsammen skabe 1.200 nye arbejdspladser og skabe en meromsætning på 2 mia. kr. i årene fra 2016-2021.
  • Projektets hovedaktivitet består af etableringen af ti elitetræningscentre fordelt på tværs af regionerne.

Redaktør