Vækstbarometeret viser at transportudfordringer hindrer vækst

​Tal fra Vækstbarometeret viser, at ansatte i Region Hovedstaden spilder tid i bilkøer og i offentlig transport. Det spænder ben for væksten.

 "I det omfang vi ikke har tilstrækkelig mobilitet, så stopper det væksten, og det er svært at rekruttere nye medarbejdere", udtaler Michael Svane, Branchedirektør i Dansk Industri Tansport i TV2 Lorry.

De nye tal fra Region Hovedstadens vækstbarometer understreger, hvorfor det er så vigtigt, at vi får koordineret den kollektive transport i hovedstadsregionen, der lige nu er spredt på mange ejere og beslutningstagere. Det samme gælder trafikudfordringerne med lange køer og ventetid på vejene. Virksomheder skal kunne få deres varer rundt, og det skal være attraktivt at placere produktion og hovedsæde her i regionen. Uden en effektiv infrastruktur taber vi arbejdspladser og går glip af vækst.​

Også et problem for hele Danmark

Trængslen i og omkring hovedstadsområdet er ikke kun en regional udfordring, men et problem for hele Danmark. Cirka 40 % af Danmarks BNP bliver skabt i Hovedstadsregionen, og vækst her smitter af på resten af landet.

 Omkring halvdelen af den danske eksport skabes af virksomhederne i hovedstadsregionen, og det er her, at der bliver skabt flest nye arbejdspladser.


Redaktør