Vækstforum Hovedstaden indgår vækstpartnerskabsaftale med regeringen

Vækstforum Hovedstaden har i dag indgået en ny vækstpartnerskabsaftale med regeringen. Med aftalen iværksættes et samarbejde om fremtidsperspektiverne for erhvervsudviklingen i hovedstadsregionen.

VPA 2017.jpgRegionsrådsformand og formand for Vækstforum Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S):
"Med aftalen viser regeringen sin klare opbakning til Greater Copenhagen og baner dermed vejen for, at vi på endnu flere områder kan samles om udviklingen af en fælles metropolregion på tværs af kommuner og regioner. Det vil jeg gerne kvittere for.

Der er behov for en forenkling af erhvervsfremmesystemet. I Greater Copenhagen er vi allerede godt i gang, og derfor er det glædeligt, at vi med aftalen nu også kan gå skridtet videre med forenkling af bl.a. Design Society og Global Connected i forbindelse med lufthavnen".

Aftalen mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden indeholder tre overordnede vækstindsatser:

  • Et fælles analysearbejde om fremtidens vækstvilkår i Greater Copenhagen
  • Erhvervsfremme med fokus på effektivitet og kvalitet
  • Et samarbejde om at løse udfordringen med en stigende mangel på digitale kompetencer.

"Vi er rigtig stærke inden for bl.a. life science, og med aftalen gør vi det mere attraktivt for virksomheder at vælge vores metropol, når de skal investere i eller udvikle løsninger inden for bl.a. life science eller placering af kliniske forsøg. Det er med til at styrke vores metropol internationalt i kampen om at tiltrække virksomheder, investeringer og internationale talenter",

"Vi vil også med aftalen gå sammen om at ruste virksomheder og medarbejdere til at imødegå den store forandring, som øget digitalisering vil betyde for fremtidens arbejdsmarked og virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft".

Hele aftalen kan ses her. Initiativerne skal implementeres inden medio 2018.  Læs fælles pressemeddelelse her.

Ved spørgsmål til vækstpartnerskabsaftalen, kontakt sektionschef for vækstforumsekretariatet Susanne Ulrich: 40 12 23 94.

Redaktør