Vækstforum sponsorerer gå-hjem-møde om nødvendige kompetencer i erhvervslivet

Vækstforum Hovedstaden sætter fokus på at opbygge de nødvendige kompetencer i de små og mellemstore virksomheder i regionen og har i den forbindelse ageret hovedsponsor for spændende gå-hjem-møder om netop dette tema.

Samarbejde

Akademikere og ledere fra erhvervslivet var dukket op til mødet, hvor livstilscoach og tidl. jægersoldat Nicolai Moltke-Leth gav et inspirationsoplæg omkring potentialet i højtuddannede medarbejdere for at sætte fokus på, hvordan man bedre kan skabe det rigtige match af kompetencer i små og mellemstore virksomheder.

Det er ikke første gang at Dansk Industri og Djøf arrangerer denne type møder for deres medlemmer sammen med deres samarbejdspartnere i hovedstadens kommuner. Også de tidligere arrangementer har Vækstforum Hovedstaden været medsponsor på.

Inspirationsoplæg

Nicolai Moltke-Leth er tidligere jægersoldat og kaptajn af reserven. Han er forfatter til bestselleren ”Jo, du kan” som beskriver vejen til bedre resultater gennem samarbejde, hvor forskellige ressourcer udnyttes bedst muligt. Den bagvedliggende grundanskuelse er, at når verden ændrer sig med lynets hast, så har virksomhederne brug for både kontrol og fleksibilitet for at udvikle sig. Nicolai Moltke-Leth siger:

”Mennesker ser virkeligheden forskelligt, og som virksomhed er det vigtigt at omgå sig med mennesker, som ser livet anderledes end dig. Kompetencerne du omgiver dig med, er afgørende for, hvordan din virksomhed klarer sig i nedgangstider.”

Case

Som mindre virksomhed med 16 medarbejdere har Bagh & Co. benyttet sig af virksomhedspraktik-ordningen og efterfølgende haft positive oplevelser med at ansætte en akademiker som ”videnpilot”. Direktør John Bagh siger:

”Der er rigtig mange opgaver for en akademiker i mindre virksomheder. Det har været vores oplevelse, at en akademiker kan byde ind med nye vinkler og kompetencer, som faglærte ikke har. Maskinarbejderen og videnpiloten supplerer hinanden godt.”Efter oplæggene blev der netværket på kryds og tværs for bl.a. at skabe match mellem akademiske kandidater og virksomheder.

Redaktør