Vellykket EU-informations- og dialogmøde om regional udvikling

​​Vækstforum Hovedstaden afholdt den 31. maj 2018, med støtte fra EU-Kommissionen informations- og dialogmøde om EU-strukturfondsmidler og regional vækst

Vent...
EU’s Strukturfonde har haft en stor betydning for den regionale vækst og udvikling i hovedstadsregionen. Der er fra 2007-2013 skabt 1661 arbejdspladser og en meromsætning i 1.629 mio. kr. i virksomhederne i Region Hovedstaden som følge af deltagelse i EU-strukturfondsprojekter.
 
Det var én af de vigtigste konklusioner på EU-dialogmøde, som Vækstforum Hovedstaden afholdt i samarbejde med Danske Regioner, Europa-Kommissionen og den europæiske kommune- og regionsforening CEMR. Vækstforum Hovedstadens investeringer er sket i et partnerskab med erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner og arbejdsmarkedets parter. På mødet viste bl.a. én af regionens mange street-food virksomheder, LÆSK, hvor stor gavn de har haft af et kompetenceforløb i projektet ”Fremtidens kreative madscene”.

Vækstforaene vil fra 1. januar 2019 blive nedlagt, og arbejdet med erhvervsfremmemidler vil blive håndteret centralt fra Erhvervsfremmestyrelsen. Regionsrådsformand og formand for Vækstforum Sophie Hæstorp Andersen sagde: ”Vi tager til efterretning, at midlerne nu centraliseres. Større statsstyring får imidlertid ikke millionerne fra EU's Strukturfonde hurtigere ud at arbejde. 

Regionerne har indtil nu givet tilsagn om 53 procent af midlerne, mens det kun gælder 39 procent af den nationale pulje, viser en opgørelse fra Danske Regioner. Når staten har sværere ved at få midlerne ud at arbejde, så hænger det måske sammen med, at de ikke er så tæt på de regionale partnerskaber, som kan udløse EU-midlerne,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

EU-dialogmødet tiltrak ca. 60 deltagere fra erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommuner og andre parter fra regionen. Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor