HKH Kronprinsesse Mary kårede vinderen af University Startup World Cup i dag

​250 personer og HKH kronprinsesse Mary var i dag samlet i Børsens smukke og legandariske sal for at kåre den endelige vinder af dette års VM i iværksætteri, University Startup World Cup. Vækstforum har investeret i verdensmesterskabet, der har til formål at brande Danmark som en førende iværksætternation. Deltagerne kommer fra hele verden og Danmark stillede med syv hold.

​HKH Kronprinsesse Mary kårer vinderen af dette års University Startup World Cup

​D. 3.-7. oktober 2016 har 50 top hold fra hele verden været samlet i København, for at deltage i verdensmesterskab i iværksætteri for universitetsstuderende. Ugen har været intens og de studerende har blandt andet skullet præsentere deres idéer for investorer, besøge virksomheder, holde en stor EXPO og sidst men ikke mindst dyste ved det stort finaleshow. University Startup World Cup (USWC) er medfinasieret af EU strukturfondsmidler.​​                  

Human Shojaee, CEO hos Venture Cup, der har arrangeret verdensmesterskabet, er meget begejstret:

"Vi har tiltrukket omkring 120 internationale entreprenører til Danmark, som alle har nogle banebrydende idéer. Vi har haft en uge, hvor vi har besøgt de danske universiteter, virksomheder og vist Danmark fra den bedste side. Dette VM er et vigtigt skridt mod målet at promovere Danmark som førende iværksætterhub i verden, benchmarke de danske universitetsstuderende og tiltrække internationale talenter."


Vinderen blev Isara, et hold på fire personer fra Indonesien. De dystede i kategorien Mobile & Web med appen UBER for døve. Appen har tre funktioner:  

  • Et online community, hvor døve personer har mulighed for at ringe op og få en hørende person til at oversætte via tegnsprog. Dette vil hjælpe i situationer, hvor der ellers skulle tilkaldes en dyr tolk, som fx besøg hos offentlige myndigheder. Derudover vil det være muligt for døve at deltage i undervisning og andre tiltag, der tidligere var en udfordring. 
  • En service, der hjælper døve og folk, der ønsker at lære og/eller bruge tegnsprog. Den fungerer som en Wii, hvor man holder en kinnect, således at man kan øve sig. 
  • En ordbog for døve. Der findes ikke et universalt tegnsprog, det er afhængig af sprog. 

Redaktør