Deltag i konference og hør om grønne forretningsmodeller og fondsmuligheder

Få inspiration til grøn omstilling i danske virksomheder, og hør om potentialet ved cirkulære forretningsmodeller og optimering af virksomheders energi- og ressourceforbrug, når Erhvervsstyrelsen holder konference om grønne strukturfondsmuligheder fredag den 4. november 2016 i Middelfart.

Ressourceknaphed og stigende mængder affald skaber et stort potentiale for at genanvende og mobilisere de værdier, vi i dag smider på lossepladsen eller i forbrændingsanlægget. Samtidig er der store økonomiske gevinster forbundet med at spare energi, CO₂, vand, kemikalier og andre ressourcer.

Energi- og ressourceeffektivitet er allerede i fokus i mange private hjem, men en betydelig andel af Danmarks små og mellemstore virksomheder er endnu ikke kommet med på den grønne bølge.

Læs mere om Erhvervsstyrelsen konference om energi- og ressourceeffektivitet i SMV'er. 

Spar på ressourcerne, tjen flere penge og hjælp miljøet

Effektiv udnyttelse af ressourcer er imidlertid et vigtigt konkurrenceparameter - både for den enkelte virksomhed og for samfundsøkonomien. Erfaringer viser, at der er gode muligheder for at forbedre udnyttelsen af energi og andre ressourcer i danske virksomheder, ikke bare for at forbedre konkurrenceevnen, men også for at reducere miljøbelastningen. Derfor investerer EU's Regionalfond i, at særligt små og mellemstore virksomheder forbedrer deres ressourceeffektivitet. Regionalfonden medfinansierer projekter, hvor danske virksomheder gennemgår screenings- og rådgivningsforløb med henblik på at implementere grønne forretningsmodeller og dermed blive mere energi- og ressourceeffektive. 

På konferencen deles erfaringer fra Grøn omstillingsfond og projektet Bæredygtig Bundlinje. Fokus vil være på at skabe besparelser, vækst og beskæftigelse via nye, cirkulære forretningsmodeller og ressourceoptimering i virksomhedernes produktion.

Med konferencen håber Erhvervsstyrelsen at skabe grobund for ansøgninger, der forbedrer energi- og ressourceeffektiviteten i SMV'er, og derfor er brancheorganisationer, rådgivere, offentlige aktører og andre, der ønsker at arbejde med virksomhedernes grønne omstilling  inviteret.

 

 

Redaktør