Regionale vækstinitiativer skaber job

​På tre år har regionale vækstinitiativer skabt 8.300 nye job og en meromsætning på 16 milliarder kr. Mandag Morgens nye rapport ”VækstDanmark 2025” udpeger regionale initiativer som katalysator for at skabe vækst i hele landet.

​I alle fem regioner er en stærk regional vækstindsats godt i gang med at fremme væksten i hele landet, og de hidtidige erfaringer viser samlet set vejen til at skabe nye danske vækstvirksomheder. Det viser ny rapport fra Mandag Morgen, udarbejdet for Danske Regioner med bidrag fra bl.a. Vækstforum Hovedstadsregionen.

På tre år har regionale vækstinitiativer skabt 8.300 nye job og en meromsætning på 16 milliarder kr.​ Der er med andre ord et stort potentiale for vækst i hele Danmark.Region Hovedstaden trækker det økonomiske læs​

Region Hovedstaden er ubetinget den region, der trækker det største økonomiske læs herhjemme. Regionen tegner sig for 40 pct. af Danmarks BNP, 75 pct. af alle nye arbejdspladser de sidste ti år og halvdelen af den samlede danske eksport. Internationalt halter den på flere parametre efter andre europæiske storbyer, men den har en international førerposition, når det gælder "det gode liv".

Læs mere og find hele rapporten "VækstDanmark 202​5" på Mandag Morgens hjemmeside

Redaktør