Fra insektmel til pusterør - Internationale iværksættere dyster i København

Den 14.-18. september kommer mere end 40 forventningsfulde iværksætterhold fra universiteter fra flere end 20 lande til København for at dyste om at have verdens bedste idé i University Startup World Cup. Projektet er støttet af Vækstforum Hovedstaden.

​​Det er første gang, at der afholdes et decideret verdensmesterskab for universitetsstuderende, hvor der dystes i de fem kategorier: Cleantech & Environment, Life Science & Medtech, Mobile & Web, Product & Technology og Social Entrepreneurship.

​Verdensmesterskabet forløber i 5 dage, hvor holdene skal besøge virksomheder, mødes med investorer, netværke og lære alt om rejsen fra idé til forretning.
venture cup nyhed.png

Motivationen bag verdensmesterskabet

Det er non-profit organisationen Venture Cup, der står bag verdensmesterskabet, og interessen for arrangementet er stor - både blandt studerende og erhvervslivet. Flere end 750 idéer er blevet sendt ind fra over 55 lande, og ud af dem er 100 forretningsplaner sendt til screening hos online jurymedlemmer. 

Human Shojaee, CEO i Venture Cup, forklarer motivationen bag University Startup World Cup:

”Vi har valgt at lave dette verdensmesterskab, da vi ønsker at gøre Danmark til den førende iværksætterhub for universitetsstuderende. Det er en perfekt mulighed for at promovere Danmark og danske universiteter, samtidig med at vi tiltrækker en masse internationale talenter til det danske erhvervsliv. Danmark har brug for gode idéer og talenter, som skal være vores grobund fremover.” 

Efter en begivenhedsrig uge afsluttes det hele fredag d. 18. september med en stor finale i Industrien Hus, hvor prominente jurymedlemmer finder det endelige vinderhold efter at have live-pitchet på scenen. Derefter kommer Erhvervs- og Vækstminister, Troels Lund Poulsen, for at fortælle om Danmark som iværksætterland, inden H.K.H. Kronprinsesse Mary overrækker prisen til vinderholdet.

Mere om University Startup World Cup

Vil du vide mere om verdensmesterskabet, så ring eller skriv til Tine Risbæk Jensen, Communications Manager, Venture Cup, på +45 2760 5045 eller tije@venturecup.dk.​ 
Redaktør