HIP - Hovedstadens Iværksætterprogram

​​HIP hjælper iværksættere med at komme godt i gang og undgå dyre begynderfejl. Målet er, at flere starter virksomhed og overlever de første vanskelige år.

Med HIP er der ét sammenhængende tilbud til alle iværksættere i Region Hovedstaden. 

HIP – Hovedstadens Iværksætterprogram tilbyder fagspecifikke workshops, webTV og værktøjer i forhold til alt det, der er godt at vide, når man starter en virksomhed.

Et fleksibelt tilbud til alle iværksættere

Ambitionen er at skabe et fleksibelt tilbud til alle iværksættere i regionen. HIP skal være tilgængelig, når det passer iværksætteren, og der bliver arbejdet med at blande forskellige læringsformer for at nå så bredt ud til målgruppen som muligt.

​"Målet med HIP er, at flere potentielle iværksættere tager springet og får sig et cvr-nummer, og at dem, der har et cvr-nummer, overlever de første svære år", siger Anne N. Handlos, projektleder i HIP.

En lettere overgang

Ud over den fagspecifikke viden har HIP også fokus på iværksætteren selv, da succes langt hen ad vejen afhænger af, om personen bag kender sine egne styrker og svagheder og er i stand til at inddrage andre kræfter i virksomheden.

"At gå fra at være ansat til at være leder af egen virksomhed betyder, at man pludselig har rigtig mange kasketter på. HIP vil være med til at lette den overgang ved at styrke iværksætteren præcis på de områder, hvor der er behov, og ved at skabe overblik og dermed grundlag for de rigtige handlinger, siger Anne N. Handlos.


Over de næste tre år skal 3200 iværksættere deltage i HIP.  622 personer skal deltage i et såkaldt målrettet forløb bestående af en række sammenhængende workshops om f.eks. at starte en webshop, at sælge til de første kunder eller at lægge virksomhedens økonomiske fundament.

Se video fra projektet på HIP's hjemmeside

​​
Mere om Hovedstadens Iværksætterprogram

Projektperioden løber frem til 31. december 2018.

Projektet har en samlet finansiering på 16,7 mio. kr., hvor af 2,5 mio. kr. er regionale udviklingsmidler og 8,4 mio. kr. er EU-strukturfondsmidler via Vækstforum.

Læs mere på HIP's hjemmeside

​​HIP har kørt med stor succes som forprojekt i knap halvandet år – succes i forhold til et højt antal deltagere og et tæt samarbejde med private konsulenter og regionens mange lokale erhvervsfremmeaktører. 

26 kommuner i Region Hovedstaden er partnere i HIP og Væksthus Hovedstadsregionen er projektholder.

Kontakt

Anne Neerup Handlos
Projektleder
Mail: ah@vhhr.dk 

Telefon: 30 10  80 81

Axel Andreas Beck
Projektleder
Mail: ab@vhhr.dk

Telefon: 30 10 81 ​01

 

Redaktør