Scale-Up Denmark

​Scale-up Denmark er et ambitiøst koncept for iværksættere og mindre virksomheder. Målet er at skabe en elite af højvækstvirksomheder i Danmark.

Virksomhederne, der udvælges til at kunne deltage, vil få adgang til stærke, faglige miljøer og intensiv træning, så de kan blive succesforetagender, der kan tiltrække danske og udenlandske investorer. 

​Scale-up Denmark er et tværregionalt eliteprogram for virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale, der bl.a. finansieres af regionernes 5 vækstfora og EU. Eliteprogrammet skal hjælpe 355 iværksættere og mindre virksomheder til at få succes i rekordfart.

Intensiv træning og sparring

Virksomhederne, der udvælges til at kunne deltage, vil få adgang til stærke, faglige miljøer og intensiv træning, så de kan blive succesforetagender, der kan tiltrække danske og udenlandske investorer. De virksomheder der udvælges til at deltage, skal allerede være på markedet med deres produkt, men være parate til at udnytte deres potentiale fuldt ud. De 355 virksomheder skal tilsammen skabe 1.200 nye arbejdspladser og præstere en meromsætning på 2 mia. kroner i løbet af fem år (2016 - 2021).

Danmark har mange virksomheder med et stort og solidt vækstpotentiale og projektet skal hjælpe dem på vej, så de kan vokse sig store og bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark.

Life science og informationsteknologi er hovedstadsregionens styrke

Hovedstadsregionen er særligt gode indenfor Life science og informationsteknologi og projektet vil derfor fx kunne give ambitiøse, men internationalt uprøvede it-iværksættere, værdifuld sparring hos dygtige trænere og mentorer fra succesfulde danske og internationale virksomheder.

Hver region har sine styrker, og deltagervirksomhederne skal have tilknytning til en af følgende sektorer:

  • Region Hovedstaden: Life science og bioteknologi samt informations- og kommunikationsteknologi
  • Region Midtjylland: Fødevarer, smart industri og cleantech
  • Region Nordjylland: Det maritime område
  • Region Syddanmark: Sundheds- og velfærdsteknologi, offshore samt energieffektive teknologier
  • Region Sjælland: Bioøkonomi og Industriel symbiose

I Region Hovedstaden er virksomheden Accelerace​ udvalgt til at gennemføre to accellerationsprogrammer i samarbejde med danske og internationale partnere.

Scale-up Denmark har 165 mio. kroner i ryggen, som kommer fra regionernes erhvervs-udviklingsmidler, fra EU's regionalfondsmidler og fra de deltagende virksomheder selv.

Inspiration til og fra de store

Inden for de nævnte sektorer findes der typisk store internationalt orienterede virksomheder, førende forsknings- og videnmiljøer, medarbejderkompetencer eller kapitalmuligheder, som deltagervirksomhederne både kan profitere af og på sigt også være med til at udvikle. Adskillige store og veletablerede virksomheder bakker op om forløbene, herunder A. P. Møller – Maersk, Cisco, B&O, Grundfos og Novo Nordisk. De får via projektet desuden mulighed for tidligt at spotte interessante start ups, som kan løse deres udfordringer og skabe ny udvikling.​

Mere om Scale-Up Denmark

Vil du vide mere om projektet, herunder mulighederne for din deltagelse og involvering i projektet, så kontakt Scale-Up Denmark.

Redaktør