University Startup World Cup

​Der bliver dystet på de gode idéer, når universitetsstuderende fra hele verden mødes til verdensmesterskab i iværksætteri og innovation.

​University Startup World Cup er et verdensmesterskab i iværksætteri for universitetsstuderende. Det skal være med til at tiltrække international talent til Greater Copenhagen.

Verdensmesterskabet skal promovere Greater Copenhagen internationalt som et innovativt og attraktivt sted at arbejde eller starte og drive virksomhed. 

International dyst i iværksætteri 

Venture Cup afholdt University Startup World Cup (USWC) for første gang i september 2015. Her besøgte 89 universitets-iværksættere fra 24 lande København i én uge, hvor de skulle dyste om at have verdens bedste idé. 

Universitetsiværksættere dyster på entreprenørskab til USWC

​​"Vi startede ud med en helt klar mission for USWC og håbede, at vi ville møde opbakning. Det er gået over al forventning. Vi modtog mere end 750 idéer fra håbefulde studerende i hele verdenen, og det har været et stort arbejde at udvælge og sikre, at det var de allerbedste, der tog turen til København", fortæller Human Shojaee, CEO i Venture Cup, om USWC. 

Tre ud af fire deltagere fra USWC 2015 har efterfølgende svaret, at de vil anbefale andre at starte kontor i Danmark, mens tre ud af fem overvejer at bruge Danmark som testmarked og godt kunne tænke sig at arbejde for en dansk virksomhed.

"Vi har opnået et rigtig godt resultat. Hvis vi kan holde fast i den fascination og promovere Danmark yderligere, så er der rigtig mange muligheder for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Danmark", fortsætter Human Shojaee.

Netværk for de skarpeste hjerner

Formålet er at opbygge et netværk med de skarpeste, mest innovative hjerner i verdenen. Det er ikke blot ét ugelangt program med virksomhedsbesøg, investormøder og selve konkurrencen, det er et udviklingsprogram og et netværk mellem de studerende og erhvervslivet.   

Netværket skal imødekomme tre ting:

  • ​Kontinuerlig promotion af Greater Copenhagen​ som ledende iværksætterhub for universitetsstuderende i hele verdenen. Dette vil tiltrække iværksættere, der eftersøger et testmarked, et land at starte virksomhed i eller kompetent arbejdskraft.
  • Det danske erhvervsliv får adgang til internationale talenter og mulighed for at promovere sig internationalt via netværket.
  • Benchmarking for danske studerende og universiteter. En måde at sikre sig, at danske studerende og universiteter fortsætter med at befinde sig i toppen, når det kommer til innovation.

Mere om Venture Cup

University Startup har et samlet budget på 12,2 mio. kr., hvoraf 3 mio. kr. er medfinansieret via Vækstforum Hovedstaden.

Venture Cup, som står bag University Startup, er en non-profit organisation, der har eksisteret i mere end 15 år. Organisationen afholder hvert år to nationale konkurrencer – Idea Competition og Startup Competition. 

Fra 2015 afholder organisationen også den internationale konkurrence University Startup World Cup.

Ud over konkurrencer har Venture Cup Danmarks største frivillige mentor-ordning og et Startup Booster-program med services, som udvalgte startups kan benytte.

​​Det overordnede mål er at inspirere, vejlede og støtte universitetsiværksættere. Venture Cup er den eneste organisation i Danmark, der samarbejder med alle landets universiteter.

​Læs mere her universityworldcup.com og venturecup.dk

Kontakt

Vil du vide mere om University Startup World Cup eller Venture Cup, så ring eller skriv til Tine Risbæk Jensen, Communications Manager, på telefon 27 60  50 45 eller tije@venturecup.dk.

 

Redaktør