Vækst Gennem Internationalisering

Vækst Gennem Internationalisering er et program for virksomheder, der ønsker at vokse stærkt gennem øget eksport​​.

Mange mindre og mellemstore virksomheder oplever, at vækstmulighederne på deres sædvanlige markeder er udtømte, men samtidig har ambitionerne aldrig været større. De både vil og kan mere, end det danske marked indbyder til.

Derfor har Væksthus Hovedstadsregionen etableret Vækst Gennem Internationalisering – et program for virksomheder, der ønsker at vokse stærkt gennem øget eksport.

Sparring og internationale eksperter

Programmets omdrejningspunkt består af tre workshops, hvor virksomhederne gennem oplæg fra internationale eksperter og individuel sparring udvikler en vækstplan.

Vækstplanen kvalificeres gennem besøg på et udvalgt marked, hvor kritiske aspekter afprøves i dialog med lokale videncentre, potentielle partnere eller andre aktører med viden og indsigt, der kan løse virksomhedens konkrete udfordringer på det pågældende marked.

Målgruppen er:
Danskejede virksomheder med 5-50 ansatte
Ejerledere og ansatte direktører
Firmaadresse i Hovedstadsregionen

​Flere virksomheder ud på eksportmarkederne

Vækst Gennem Internationalisering har som mål at føre 80 virksomheder ud på eksportmarkederne. Programmet sigter mod at skabe følgende effekter over en 5-årig periode: 455 nye arbejdspladser, en meromsætning på 312 mio. kr. og en mereksport på 250 mio. kr.

"Når man som virksomhed står overfor et mættet marked, er det vigtigt at finde nye veje – her kommer internationalisering ind i billedet for mange af hovedstadsregionens mindre virksomheder. Det er ofte deres næste logiske skridt og et vigtigt element i at skabe ny vækst og flere arbejdspladser. De rigtige markeder behøver slet ikke ligge langt væk, det kan fx være Sverige og Norge. Men hvis virksomhedens vækstmuligheder ligger i USA, så er det dér, vi kigger hen." , siger Peter Koppel, projektleder.

​Mere om Vækst Gennem Internationalisering

Hvis du vil vide mere om programmet, er du velkommen til at kontakte projektleder Peter Koppel på pko@vhhr.dk 

Vækst Gennem Internationalisering gennemføres fra 2015-2018 i samarbejde med Service Platform.

Programmet har et budget på 15, 4 mio. kr. Vækst​forum Hovedstaden har medfinansieret projektet med 2,3 mio. kr. via de regionale erhvervsudviklingsmidler og 7,7 mio. kr. via EU's Regionalfond.​
Redaktør