City Data Exchange

​Der er store vækstpotentialer i Big Data, som også kan bruges til at udvikle en bedre og grønnere hovedstad for borgerne. Den japanske teknologi-gigant Hitachi står bag udviklingen af en markedsplads for data – City Data Exchange.

​Danmark har en stærk position, når det gælder om at gøre offentlige data tilgængelige, og København er i den internationale top for "smarte" byer. 

Der kan drages fordel af den allerede eksisterende offentlige data ved bl.a. at kombinere disse med private data på platformen, der samler enorme mængder data, der genere­res i bymiljøerne. 

Nye og bedre løsninger baseret på indsigt gennem Big D​ata.

Datamængden skal gøres til råstof for innovative virksomheder, myndigheder og borgere. Hitachi står bag udviklingen af markedspladsen​ for data – City Data Exchange.

De enorme datamængder kan bl.a. bruges til at løse offentlige udfordringer inden for klima og miljø, trafik og velfærdsløsninger. Det kan være med til at nedbringe energispild og CO2-udledning.


Foto: Ty Stange - www.copenhagenmediacenter.com

First mover fordel

Der er et nyt og voksende marked i at udnytte kombinationen af offentlige og private data til kommercielle forretninger i en geografisk sammenhæng. Der er særligt store muligheder i at være blandt de første, som udvikler en platform, der kan høste det uudnyttede potentiale.

Platformen skaber helt nye muligheder for hovedstadens virksomheder, forskere, app-udviklere og opstartsvirksomheder for at udvikle nye innovative produkter og tjenester, give ny indsigt og viden ​samt mulighed for at udvikle smarte løsninger på samfundsudfordringerne i byen og i sidste ende øget vækst og nye job.

Mere om City Data Exchange

Region Hovedstaden har medfinansieret udviklingen af Big Data platformen med 5 mio. kr. via Vækstforum Hovedstaden.

Læs mere om projektet på City Data Exchanges hjemmeside. 

​Projektet er blevet til gennem en innovativ udbudsmodel faciliteret​ af klyngeorganisationen CLEAN. Projektet er støttet af Region Hovedstaden, Københavns Kommune og Realdania.

Hitachi har siden april 2015 udviklet City Data Exchange og to apps i et tæt samarbejde med Region Hovedstaden, Københavns Kommune og CLEAN.

Hitachi samarbejder desuden med Alexandra Instituttet, IT Universitetet, Plesner, Microsoft, samt en række udenlandske partnere for at udvikle og drive platformen, som forventes at kunne drives alene på markedsvilkår efter fem år.

Ud over den tekniske del af udviklingen afholder Hitachi en række workshops og fokusgrupper for at afhjælpe de barrierer, som virksomheder har i forhold til at arbejde med Big Data, f.eks. ​​datasikkerhed, dataejerskab og indblik i Big Data forretningsmodeller.

Kontakt

Hitachi Consulting

Direktør for City Data Exchange Peter Bjørn Larsen

Mail: Peterbjorn.larsen@hitachiconsulting.com

Telefon: 22 70 59 09

 

Redaktør