Smart Innovation

Små virksomheder, særligt inden for Big Data, får i projektet mulighed for at udvikle en prototype af et nyt produkt i tæt samarbejde med forskere på DTU. 

68 små- og mellemstore virksomheder deltager i et udviklingsforløb, hvor de igennem et tæt samarbejde med forskere fra DTU kan få udviklet en prototype af et nyt produkt. De får også hjælp til at udnytte forretningspotentialet for produktet.

Projektet har især fokus på virksomheder, der har potentiale til at udnytte nye teknologiske trends som eksempelvis Big Data eller Internet of Things. Virksomhederne modtager op til 400 DTU-forskertimer, 45 timer forretningsrådgivning samt 100 faciliteringstimer fra Scion DTU.

Case: Big Data udnyttes i ny parkeringsapp

Den danske parkeringstjeneste EasyPark er som en af de første virksomheder trådt ind i Smart Innovation-projektet. Målet er at udnytte big data-potentialet i EasyParks app, for at skabe overblik over parkeringsmuligheder for brugerne.
Som en del af projektet får folkene bag den populære parkerings-app adgang til 400 forskertimer. Morten Hother Sørensen, administrerende direktør i EasyPark, forventer at se de første resultater af samarbejdet næste forår.

"Miljøudfordringen i byerne vil kun blive større de kommende år, og derfor er der behov for at tænke smart – især på trafikområdet. Når vi lancerer vores nye service, vil det betyde, at de op mod 30 procent af trafikken, der i dag opstår, når bilister søger efter en parkeringsplads, vil blive reduceret væsentligt. Det giver et meget stort potentiale for vores app i hele verden", siger Morten Hother Sørensen.


I det nye samarbejde skal specialisterne på DTU regne på EasyParks data, sådan at belægningsprocenten af en bestemt parkeringsplads i et givent tidspunkt kommunikeres til brugere af app’en.

"Smart Innovation-forløbet med EasyPark er et lysende eksempel på, hvordan man kan koble forskning og forretning. Til gavn for ikke EasyPark og forskerne, men for bilister og trafikken i potentielt set hele verden"​, siger Steen Donner, der er administrerende direktør i Scion DTU.

​Mere om projekt Smart Innovation

Projektet løber i peri​oden 2015 – 2018. Projektet har et samlet budget på 49,7 mio. kr. Region Hovedstaden/Vækstforum Hovedstaden har medfinansieret projektet med samlet 28, 3 mio. kr., hvor af 24, 8 mio. kr. er fra EU's​ strukturfonde.

​25 virksomheder har allerede været igennem tilsvarende udviklingsforløb, hvor de har fået tilført tung teknisk viden fra DTU, som har givet dem afsæt til fornyet vækst.

​Kontakt

Lau Gotthard Christensen, projektleder, Scion DTU

Redaktør