Dét siger patienterne

Mange patienter har allerede modtaget Aktiv Patientstøtte. På denne side fortæller flere patienter, hvad de har fået ud af støtten.


Brenda, Lisbeth, Tage og Tommy fortæller om Aktiv Patientstøtte

I fire artikler fortæller patienter om, hvordan Aktiv Patientstøtte har hjulpet dem til et bedre liv med kronisk sygdom.

Brenda fik trygheden og motivationen tilbage

Lisbeth har fået mod på livetFilm: Nu har jeg ikke brug for sygehuset

Hjertesygdom og diabetes gør det ekstra vigtigt for Jan at være opmærksom på både motion og kost. Her har Jan haft gavn af Aktiv Patientstøtte. Sammen med sin støttesygeplejerske har Jan valgt to ting, han gerne vil arbejde med; vægttab og at få motion.

Men hvad gør man, når man ikke er vant til at dyrke motion? Sygeplejersken hjælper Jan med inspiration og med at holde ham op på sine aftaler. Nu cykler han og går ture. 

- Jeg kan gå stærkere og længere og føler stort velbehag ved det, fortæller Jan.

Jan er desuden blevet opmærksom på kalorierne i sin kost og har allerede tabt 12-14 kg. 

- Den velfærd jeg føler mig i nu betyder, at jeg jo ikke har brug for sygehusvæsenet, slutter Jan.Film: Sygeplejersken har motiveret og skubbet til mig

Selvom det var svært at åbne sig op i starten, oplevede Niels, at han kunne tale med sygeplejersken om ting, der var svære for ham at tale med venner og familie om.

Ny medicin gjorde at Niels tog meget på i vægt. Det var han ked af.

Støttesygeplejersken fik motiveret Niels til at komme i motionscenter

Humøret blevet hurtigt bedre. Niels taber sig og får meget lettere ved at få vejret.

Før havde han dage, hvor man måtte tage rigtigt meget af sin ekstra medicin. I dag har han kun brug for sin ekstra medicin en enkelt gang om dagen, såfremt der har været noget specielt.

Nu har Niels fået overskud til at gøre noget af det, han ikke kunne før. Især at komme på campingferie igen, har betydet meget for Niels.Film: Jeg havde ikke kunnet kæmpe den kamp selv

Hannes KOL-sygdom gør, at hun ind i mellem har svært ved at få luft. Når det sker kunne blive angst. Hun har nu fået redskaber til at håndtere angsten - og til at få mere luft. Film: Kan telefonstøtte give bedre livskvalitet og færre indlæggelser?

Lægerne rådede Tage til at bevæge sig, da han havde nedsat lunge- og hjertekapacitet - men for Tage var det ikke let at komme i gang med træningen. Aktiv Patientstøtte hjalp ham på vej med motion - og det at leve med sygdom. 

Redaktør