Tage har fået støtte til netværk og træning

​Forskningsprojektet Aktiv Patientstøtte fik i den grad sat gang i KOL-patienten, Tage Noe Pedersen og hans genoptræning.

​Efter adskillige indlæggelser og en kraftigt nedsat hjerte- og lungekapacitet, var lægernes besked til Tage Noe Pedersen, at genoptræning og motion var vejen frem for at undgå fremtidige indlæggelser.

Men af forskellige grunde, kom 70-årige Tage Noe Pedersen ikke i gang med træningen, før han sidste sommer blev inviteret til Aktiv Patientstøtte.

Sygeplejersken fra Aktiv Patientstøtte coacher og vejleder, og i Tage Noe Pedersens tilfælde var det lige præcis det, der skulle til. I dag har han ikke bare gennemført et 12 ugers genoptræningsprogram i Auning, hvor han bor – han har også anskaffet sig den særdeles motionskrævende retriever, Mira.

Personlig træner – og indpisker

-Hun er min personlige træner, smiler Tage Noe Pedersen og henviser til de daglige runder i hundeskoven, som man ikke slipper udenom, som hundeejer. Men selvom det er Mira, der er den daglige indpisker, startede det hele altså med den Aktiv Patientstøtte.

En støtte, som Tage kun har godt at sige om.

-Der var sket nogle misforståelser omkring min genoptræning, men det hjalp støttesygeplejersken mig med at få rådet bod på. Og da jeg først kom i gang, havde det så god en effekt, at jeg besluttede mig at anskaffe Mira. På den måde er jeg jo sikker på at komme ud af huset flere gange dagligt, siger han.

Tage Noe Pedersen fortæller, at støttesygeplejersken også er anledning til, at han nu kommer i den lokale pensionistforening, og at Aktiv Patientstøtte desuden har gjort ham langt mere tryg ved sin situation.

-Sygeplejersken minder mig jo om, hvad jeg skal huske at spørge lægerne om, og hun holder mig fast på mine træningsmål. F.eks. kunne jeg for nyligt fortælle hende, om min og Miras seneste rekord: En hel runde på to km. i hundeskoven - uden pauser! Det er noget, jeg er ret stolt over. Men en stor del af æren tilfalder altså Aktiv Patientstøtte.

I filmen herunder fortæller Tage om at få Aktiv Patientstøtte.

 

Redaktør