Biobankenheden

​Biobankenheden driver en række forskningsbiobanker og ​et tilbud til Region Hovedstadens forskere om en lettere og standardiseret adgang til biologiske prøver til forskning i f.eks. genetikkens betydning for sygdomme.

​​

Region Hovedstadens Biobank (Copenhagen Hospital Biobank) er etableret som en central facilitet i Biobankenheden på Region Hovedstadens Blodbank for at effektivisere og standardisere indsamling, opbevaring og bearbejdning af blodprøver til forskning. Biobanken er en forskningsbiobank og dermed et tilbud om lettere og standardiseret adgang til forskning f.eks. i genetikkens betydning for sygdomme. 

Ud over driften af Region Hovedstadens Biobank huser Biobanksenheden også Det Danske Bloddonorstudie.  Projektet har som mål at virke til gavn både for bloddonorer og danske patienter i bekæmpelsen af sygdomme. Biobanksenheden indsamler også med flere andre større og mindre biobanker. Blandt disse findes Dansk Cancerbiobank, hvis formål primært er at forbedre diagnostik og behandling af cancersygdomme, og PERSIMUNE, hvis forskningsområde er patienter med nedsat immunforsvar.  Herudover administreres bl.a. biobanker for Den Danske HIV-kohorte, COCOMO, SACC samt flere forskningsbiobanker internt i Blodbanken.​

F​aglig ansvarlig​

Henrik Ullum
Professor, o​verlæge, ph.d.​Ledelse​

Erik Sørensen
Laboratorieleder, ph.d.
Betina Poulsen
Afdelingsbioanalytiker​​


​​​
Redaktør