​26 forskningsstøtter besøgte Bruxelles

​I begyndelsen af marts var en stor gruppe af forskningsstøtter fra KU og en række andre danske universiteter på besøgstur i Bruxelles for at få den nyeste viden om mulighederne i Horizon Europe.  

Vent...

​Hvordan kan danske forskere og forskningsstøtter allerede nu forberede sig på Horizon Europe, EU’s næste rammeprogram for forskning og innovation, som løber fra 2021 til 2027? Det var en stor gruppe forskningsstøtter i Bruxelles for at få indsigt i fra 4. til 5. marts.

Fra Københavns Universitet (KU) kom 20 deltagere fra forskellige institutter og fakulteter til Bruxelles. Derudover havde KU inviteret en repræsentant fra CBS, DTU, RUC, AAU, AU og SDU til at deltage i besøgsprogrammet.

Formålet med turen var bl.a. at tilegne sig den nyeste viden om udarbejdelsen og implementeringen af Horizon Europe, så forskningsstøtterne bedst muligt kan klæde forskerne på til at søge støtte.

En studietur er også en god mulighed for at samle forskningsstøtter på tværs af fakulteter og institutter og styrke samarbejde og netværk.

Stor variation af møder 

Greater Copenhagen EU Office havde arrangeret møderne i Bruxelles, hvor der var en lang række talere fra Europa-Kommissionen på programmet. Blandt emnerne var bl.a. klimaudfordringen i Horizon Europe, udarbejdelsen og implementeringen af arbejdsprogrammer, European Universities Initiative, European Research Council (ERC), missionerne, SSH-integration og planerne for Marie Skłodowska-Curie Actions. 

En af deltagerne var Mille Møllegaard, som er specialkonsulent ved enheden Forskning og Impact på det Humanistiske Fakultet på KU. Hun satte stor pris på muligheden for at møde konsulenterne fra Greater Copenhagen EU Office og sine kolleger fra andre fakulteter, så hun kunne sparre med dem om muligheder og samarbejde. 

”Det er godt at møde EU-kontoret og at møde mine kolleger. Når man arbejder med samfundsvidenskab og humaniora (SSH), så er det os, der skal komme til de andre. Vi skal gøre opmærksom på, at vi har andre perspektiver på tingene, og derfor er det vigtigt at mødes med andre”, siger Mille Møllegaard. 

Hun syntes, det var særligt interessant at høre om Europa-Kommissionens klimapagt, European Green Deal, og de muligheder, der er der. 

”Klimaspørgsmålet er jo noget, vi allerede har fokus på. Fx er vi i gang med at sætte rigtig meget med klima i gang nu, også centralt på KU, og der er helt klart nogle muligheder i forhold til European Green Deal. Vi skal have engageret nogle flere af vores forskere i det, så jeg skal hjem og have møder med nogle af vores forskere om humanistisk klimaforskning”, siger Mille Møllegaard. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor