Albertslund: Man lærer også, når man ikke vinder

​Det giver selvtillid at arbejde med EU-projekter, for man opdager, at ens arbejde er relevant i internationale sammenhænge, fortalte Niels Hansen fra Albertslund Kommune til et netværksmøde hos EU-DK Support. Læs hans anbefalinger til andre kommuner her. 

Vent...

Niels Hansen fra Albertslund Kommune har arbejdet med en lang række EU-ansøgninger, og et af hans bedste råd til projektledere er, at de skal stole på deres egen mavefornemmelse. Man kan let komme i en situation, hvor man skal turde tage beslutninger uden at man kan nå at vende det med lederen først.

Som specialkonsulent på energiområdet præsenterede han sine erfaringer og anbefalinger til en workshop arrangeret af EU-DK Support-netværket den 13. november.

Man må kaste sig ud i det

Niels Hansen mener, at man som kommunal projektleder skal turde sige ja, hvis man bliver tilbudt at være med som partner i et EU-projekt, der er ledet af andre. Hvis man venter på, at hele det kommunale system skal godkende hvert skridt i processen, risikerer man nemlig, at man aldrig kommer i gang.

"Man bliver nødt til at kaste sig ud i det, for man lærer meget af skriveprocessen, også når man ikke vinder", siger Niels Hansen.

Men de relativt hurtige beslutninger kræver, at man har en god fornemmelse for, hvad ens kommunalbestyrelse vil, og hvordan de prioriterer strategisk. Derfor er det vigtigt, at EU-projektet taler ind i kommunens visioner.

En vigtig fortælling for kommunen

Albertslund er en lille kommune med 28.000 indbyggere, og Niels Hansen oplever, at de gennem EU-projekter kan være en del af noget større. Det er en fortælling, der er vigtig for kommunen.

"Det giver selvtillid at arbejde med EU-projekter, for man bliver bekræftet i, at nogle af de ting man har arbejdet på i mange år, også er relevant i en større international sammenhæng."

Større netværk på universiteter

Når man er med i et EU-projekt, skaber det et positivt fokus på arbejdsområdet, samtidig med at politikerne og kommunen kommer på det nationale landkort.

En anden positiv effekt ved deltagelse i EU-projekter er, at man får et større internationalt netværk og får kontakt til universiteter og større virksomheder.

"Vores netværk på universiteterne gør, at vi kan ringe til en professor og spørge om råd, også på ting der ligger udenfor EU-projekter. Det er værdifuldt for en kommune som Albertslund."


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor